Šovasar Latvijas reģionos darbu sākuši pieci romu mediatori - īpaši apmācīti romu kopienas pārstāvji, kuru darbības galvenais uzdevums ir veicināt saikni un sadarbību starp romu kopienu un dažādām pašvaldības un valsts institūcijām, kā arī vietējo sabiedrību, informēja biedrības "Izglītības iniciatīvu centrs" pārstāve Līva Rūliete.

Romu mediatori darbosies visos četros Latvijas reģionos - Kurzemē, Zemgalē, Latgalē, Vidzemē. To uzdevumus pildīs Dana Didžus, Ludmila Marcinkeviča, Vija Korenovska un Ruslans Miķelis. Romu mediatoru darbu vadīs projekta eksperts Dainis Krauklis.

Romu mediatoru darbs ir atzinīgi novērtēts jau vairākās Eiropas Padomes valstīs, atzīstot, ka tas uzlabo saziņu starp romiem un valsts pārvaldes iestādēm un palīdz pārvarēt sociālās integrācijas barjeras, kā arī uzlabo romiem pieejamību valsts un pašvaldības pakalpojumiem.

Romu mediatoru darbs Latvijā ir jauna iniciatīva, kas tiek īstenota Izglītības iniciatīvu centra (IIC) projekta "Integrācijas inkubators romu bērnu un jauniešu atbalstam" gaitā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: