Šogad Ventspils Pilsētas svētki dzīvo ar mīlestību caur vēderu, bet Ventspils muzejs uzņemsies atbildību ne tikai par miesu, bet arī par garu, un Livonijas ordeņa pils teritorijā 2. augustā no 13.00 līdz 16.00 piedāvā īsu, bet piedzīvojumiem bagātu ieskatu dažādu laiku ārstniecības tradīcijās un metodēs.

Sākot ar pilnīgi drošu līdzekli pret splīnu un grēmām četrus gadsimtus sena amuleta veidolā, nomierinošu zāļu tēju vai krietna pirtnieka konsultāciju (Latvijas Pirts savienības valdes loceklis Gundars Sildegs no Virsaišiem). Žurnāla Vides Vēstis galvenā redaktore un Latvijas Radio raidījuma Zaļais vilnis veidotāja Anitra Tooma iepazīstinās ar zaļā dzīvesveida visveselīgāko pirkumu... Dabiskās kosmētikas un izejvielu radītāji bbfactorypiedāvās jaunumus gan no skaistumkopšanas jomas, gan pašu ceptus gardumus no rudzu miltiem. Miera meklētājiem arī būs sava oāze - pils dārzā, kur svētki ļaus ielūkoties elpas gaitas meditācijas (breathwalk) vēsturē (Solvita Mētra-Ozoliņa, KRI sertificēta kundalini jogas instruktore, sistēmiskā psihoterapeite no Austras mājas), tās liecības atrodamas arī kristietības labirintu rāmajā apguvē.

 

Pils garšaugu dārza labās lietas palīdzēs atklāt muzeja ļaudis, kuru vadībā arī varēs radīt savas individualizētās tabletes, mēra ārsta masku vai atsaukt atmiņā Hipokrāta zvērestu. Līdztekus gluži nopietnām un pamatīgām lietām, pils pagalmā ne mazāk veselīgu un traku gaisotni radīs komedianti no Bergamo, kuru pārziņā būs ne tikai homeopātijas pirmsākumi, ieskaitot belladonu, bet arī spēcinoši vingrojumi dāmām un kungiem, žonglieris-ugunspūtējs un triki uz monocikla.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: