TV raidījums “Latvji, brauciet jūriņā!” svin savu desmitgadi un jau otro sezonu ir sagatavojuši raidījumu ciklu par ostām - “Ventspils osta cauri gadsimtiem”, “No Līvas ostas līdz Liepājas SEZ” un “Rīgas osta deviņos gadsimtos”, portālu ventasbalss.lv informē raidījuma producents Haralds Sulainis.

Pirmo raidījumu par ostām būs iespējams noskatīties jau 12. jūlijā plkst. 8.30 kanālā “LNT”. Par aizvadīto gadu Latvijas jūrniecībā, par pārmaiņām tranzītbiznesā un ostās, atmiņu un pieredzes stāsti ostinieku dzīvē, nopietnas diskusijas par sagaidāmo Latvijas lielajās ostās, par interesantiem ceļojumiem un iespaidiem kaimiņvalstu ostās, kā arī daudz ko citu būs iespējams uzzināt raidījumā “Latvji, brauciet jūriņā!”.

 

Arī pirmajā raidījumu ciklā 2013. gadā tika atspoguļota Jūras svētku un Pilsētas svētku norise, kas aizritēja Ventspils ostas 750. gadskārtas zīmē, starptautiskā burāšanas regate “The Tall Ship Races 2013”. Tika rādīti sižeti par Ventspils brīvostas pārraudzībā esošajām Ovišu, Užavas un Akmeņraga bākām, par to, kā Ventspils tapa par lielāko PSRS tranzīta ostu Baltijas jūras austrumkrastā un cik efektīvi Ventspili kā ievērojams tranzīta mezgls tiek popularizēts starptautiskajos transporta un loģistikas forumos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: