Bijušais Ventspils Augstskolas students, šobrīd veiksmīgs uzņēmējs Mārtiņš Lauva, sadarbojoties ar Ventspils Augstskolu un Ventspils Augstskolas Studentu padomi, izveidojuši jaunu stipendiju. Mārtiņš Lauva būs šīs stipendijas mecenāts un tā tiks piešķirta studentam par aktivitātēm akadēmiskajā, pētnieciskajā un sabiedriskajā darbā.

Ikviens augstskolas students varēs pretendēt stipendijas saņemšanai. Sākot ar 2014. gada rudens semestri, katru gadu tiks rīkota pretendentu pieteikšanās stipendijas saņemšanai un speciāli izveidotā komisija izlems, kuram pretendentam stipendiju piešķirt. Stipendiju saņemt varēs viena akadēmiskā gada garumā.

Stipendijas mērķis ir veicināt studentu aktivitāti dažādās darbības sfērās – gan akadēmiskajā darbībā, gan pētniecībā, gan sabiedriskajā darbā. Mārtiņš Lauva pats ir bijis Ventspils Augstskolas Studentu padomes priekšsēdētājs un zina, ko nozīmē aktīvi iesaistīties augstskolas dzīvē. Tas prasa lielus laika un enerģijas resursus un šāda stipendija būs kā mudinājums aktīvi līdzdarboties augstskolas dzīvē un kā pateicība par ieguldīto darbu.

Ventspils Augstskola cer, ka šādas stipendijas piešķiršana būs stimuls aktīvākai studentu darbībai un līdz ar stipendijas ieviešanu, tiks ieviesti arī dažādi pozitīvi jauninājumi Ventspils Augstskolas studentu rīkotajos pasākumos un citās aktivitātēs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: