Ja Ventspilī tiks realizēts mazuta pārstrādes rūpnīcas būvniecības projekts, tad no rūpnīcas darbības kopējie nodokļu ieņēmumi un ostu maksas būtu ap četriem miljoniem eiro gadā, preses konferencē pavēstīja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

Šim projektam atbalstu ir sniegusi valdība un patlaban to izvērtē Eiropas Savienības komisijā.

Aptuvenie aprēķini, kurus veikusi Ventspils pilsētas domes Finanšu nodaļa, liecina, ka būvniecības laikā piecos gados nodokļos tiks nomaksāti 25 miljoni eiro, no tiem 6,5 miljonus saņems pašvaldība un ap 19 miljonu eiro saņems valsts.

Pēc rūpnīcas nodošanas ekspluatācijā kopējie nodokļu ieņēmumi un ostu maksas būtu četri miljoni eiro gadā, tai skaitā - ap 800 000 eiro pašvaldībai, divi miljoni - valstij un 1,1 miljons katru gadu - brīvostas pārvaldei.

Lembergs precizēja, ka tās ir aplēses tikai par darbaspēka, zemes un īpašuma nodokli. "Nav runa par pievienotās vērtības nodokli (PVN), saistībā ar kuru jo vairāk nopelna cilvēki, jo viņi vairāk pērk un maksā PVN, tāpat arī maksā akcīzes nodokli," piebilda Ventspils mērs.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: