Novada deputāti Usmas pagasta teritorijas plānojumu nav apstiprinājuši, jo Kurzemes plānošanas reģions tajā saskatījis 14 neprecizitātes. Dokumenta apstiprināšanai šomēnes tiks sasaukta ārkārtas sēdē.

Usmas teritorijas plānojumu bija domāts apstiprināt novada domes sēdē septembra beigās. Taču īsi pirms domes sēdes, saņemts atzinums no Kurzemes plānošanas reģiona, kurš ir galvenais plānojuma izvērtētājs.

Atzinumā ir 14 iebildes, piemēram, par to, ka dokumentā nav norādīta sabiedriskās apspriešanas norises vieta un laiks, nesakrīt ciemu skaits kartē un paskaidrojuma rakstā (kartē – 4 ciemi, paskaidrojuma rakstā norādīts tikai uz 3 ciemiem), nav norādīti maģistrālie ūdensvadi un siltumtrases, nav norādīta Usmas ezera tauvas josla, nav iezīmēta aizsargjosla pie Riektes un Stendes upēm u.c.

Novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks norāda, ka tās visas ir novēršamas nepilnības. Plānošanas reģions esot pat ļāvis apstiprināt teritorijas plānojumu un neprecizitātes novērst pēc tam, tomēr deputāti nolēmuši apstiprināt gatavu variantu. Neprecizitātes plānots novērst līdz 14. oktobrim, kad tiks sasaukta novada ārkārtas sēde, lai teritorijas plānojumu apstiprinātu un izdotu saistošos noteikumus.

Gendrihs Šķesters, Ventas Balss sazvanīts, plānošanas reģiona konstatētās iebildes uzskata par «tehniska rakstura» un «nebūtiskām».«Visu, kas no manis bija atkarīgs, esmu izdarījis,» pārliecināts Šķesters.

Jāatgādina, ka tieši par teritorijas plānojuma savlaicīgu neizstrādāšanu viņu vēl pirms novada izveidošanas toreizējais pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns atstādināja no pagasta padomes priekšsēdētāja amata.

Tomēr novada dome vēlāk iecēla Šķesteru par pagasta pārvades vadītāja vietas izpildītāju un uzticēja viņam izstrādāt plānojumu. Usmas iedzīvotāju domas par to, vai Šķesteram var uzticēt pagasta pārvaldes vadītāja pienākumus, dalījās. Daļa vāca parakstus par Šķesteru, daļa – pret. Novada dome tāpēc viņu nenodēvēja par pārvaldes vadītāju, bet gan par vadītāja vietas izpildītāju. Kad Šķesteram dotais uzdevums – Usmas teritorijas plānojums – tiks apstiprināts, jautājums par viņa statusu pagasta pārvaldē vēl tikšot izskatīts.     

Savukārt Piltenes teritorijas plānojumu grozījumu 1. redakciju deputāti apstiprinājuši un nodevuši sabiedriskajai apspriešanai. Kā informē Piltenes pārvaldes vadītājs Jānis Abakuks, tā risināsies no 14. oktobra līdz 25. novembrim. Sabiedriskās apspriešanas sapulce plānota 17. novembrī plkst. 17 Piltenes kultūras namā.        

Novada dome iesniegusi arī projektu par vienota novada teritorijas plānojuma izstrādāšanu.

Ja projekts tiks atbalstīts, 100% izmaksas finansēs no Eiropas struktūrfondu līdzekļiem. Tas ļautu izveidot visā novadā vienotus saistošos noteikumus par apbūvi, kas šobrīd dažādos novada pagastos ir dažādi. «Tas būtu loģiski, ka vienā pašvaldībā būtu vienādi noteikumi,» uzver novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks.        

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: