Pilsētas domes Balvai izvirzīts vēl viens kandidāts – komunālo automašīnu ražotāja Bucher Schoerling Baltic vadītājs Niklauss Hūzers.

Domes Apbalvošanas komisija ar nelielu nokavēšanos saņēmusi Bucher Schoerling Baltic kolektīva vēstuli, kurā lūgts pilsētas Balvai izvirzīt arī uzņēmuma vadītāju Niklausu Hūzeru, kurš jau daudzus gadus veiksmīgi vada Ventspils ražotni. Hūzers ir Šveices pilsonis, un, pateicoties viņa idejai, pirms 10 gadiem tika dibināta komunālo automašīnu ražotne, kur patlaban strādā vairāk nekā 250 darbinieku. «Un tie nav tikai mūsu darbinieki, bet arī viņu ģimenes un bērni, kas saka lielu paldies Hūzera kungam par viņa atdevi Ventspils un Latvijas labā,» rakstīts kolektīva vēstulē. Uzņēmuma pārstāve Vineta Priede skaidro, ka ļoti gribējies, lai Niklauss Hūzers Balvu saņemtu tieši šogad, kad viņa veidotajam uzņēmumam aprit apaļa – 10 gadu – jubileja. Izvirzot Balvai, darbinieki tādējādi vēlējās viņam pateikties par ideju un drosmi tieši Ventspilī izveidot vērienīgo ražotni.

 

Lai arī šī vēstule domes Apbalvošanas komisiju sasniedza jau pēc kandidātu izvirzīšanas termiņa, tomēr ņemot vērā Hūzera nopelnus Ventspils labā, radot stabilu uzņēmumu ar stabilām darba vietām, komisija nolēma arī viņu iekļaut kandidātu sarakstā, informē domes Pilsētas mārketinga nodaļas vadītāja Kristīne Duļbinska.

Niklauss Hūzers, mašīnbūves uzņēmuma "Bucher Schoerling Baltic" vadītājs

Būdams Šveices pilsonis, jau 10 gadus par savām otrajām mājām sauc Ventspili un Latviju. Tas ir tieši tik daudz, cik pastāv uzņēmums Bucher Schoerling Baltic. Hūzers bija viens no tiem, kam pirms daudziem gadiem radās ideja par jaunas ražotnes atvēršanu ārpus Šveices, un Šveices koncerna vadība viņam uzticēja šo ideju realizēt. Kaut toreiz šai iecerei bija ne mazums skeptiķu, tagad Ventspils var lepoties ar modernu pasaules līmeņa uzņēmumu, kurā ražo ielu tīrāmo mašīnu komponentes un kurā pašreiz nodarbināti vairāk nekā 250 darbinieku.

Pa šiem gadiem Hūzers ir labi iejuties mūsu pilsētā. Viņš ļoti labprāt uzņem viesus. Īpaši vasarās viņu apmeklē daudz draugu no Šveices, kuri visi kā viens ir pārsteigti par mūsu skaisto un sakopto pilsētu.

 

Savā brīvajā laikā aktīvi nodarbojas ar sportu. Ziemas mēnešos viņu bieži var sastapt trenažieru zālē, bet, tiklīdz paliek siltāks, Hūzers un divritenis ir nešķirami. Visus Ventspils veloceliņus viņš izbraucis krustu šķērstu. Un nedēļas nogalēs ar riteni labprāt mēro ceļu līdz Piltenei. Ir aktīvs Ventspils basketbola kluba fans, regulāri apmeklē basketbola spēles Ventspilī.

 

Neskatoties uz cienījamo vecumu, viņā mīt neizsīkstošs jaunības gars! Hūzers ne tikai aktīvi piedalās uzņēmuma rīkotajos pasākumos, bet arī pats vienmēr iesaka kādu interesantu ideju.

 

Uzņēmuma Bucher Schoerling Baltic darbinieki ļoti lepojas ar savu vadītāju, kura galvenās īpašības ir cilvēcīgums, optimisms un dzīvesprieks!

 

Domes apbalvojumus pasniedz Pilsētas svētku atklāšanas pasākumā. Kā ierasts, tiks pasniegta viena Lielā balva un septiņas Balvas. Uz Lielo balvu izvirzīti trīs kandidāti – Aivars Avotiņš, Didzis Ošenieks un Armands Vijups. Savukārt Balvai izvirzīti 16 kandidāti – Jānis Arājs, Aldis Ābele, Arvīds Buks, Ineta Dejus, Vadims Demčenko, Ēriks Eglītis, Iveta Ērkšķe, Dainis Gīlis, Niklauss Hūzers, Aina Lodziņa, Aigars Matisons, Genadijs Pavlovs, Sandra Sproģe, Ģirts Štekerhofs, Igors Udodovs, Diāna Zaļepska. Par pārējiem kandidātiem aprakstus var lasīt Ventas Balss 16. jūnija numurā.

 

Balsot par kandidātiem var portālos ventasbalss.lv un ventspils.lv, izmantojot Ventas Balsī publicētās anketas, aizpildītās anketas, iemetot domes pastkastēs vai atnesot uz pilsētas domes Vispārējo nodaļu, 23. vai 41. kabinetu, Jūras ielā 36, vai arī uz Iedzīvotāju informācijas punktu Pārventas bibliotēkā. Tāpat nobalsot var rakstiski, vēstules nogādājot iepriekš minētajās vietās.

 

Balsošana norisināsies līdz 30. jūnijam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: