Lai novērstu situācijas, kad importētie augļi un dārzeņi tiek uzdoti par vietējās izcelsmes preci, Valsts ieņēmumu dienests (VID) vasaras periodā pievērsīs pastiprinātu uzmanību situācijai Latvijas tirgos, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja VID pārstāvji.

Kā norāda VID, vasaras periodā ne tikai ārvalstu tirgotāji Latvijas tirgos cenšas realizēt ievērojamu daudzumu augļu un dārzeņu, bet arī vietējie tirgotāji pārdod no kaimiņvalstīm ievestu preci, maldīgi uzdod to par pašu izaudzētu. Tas rada nevienlīdzīgu konkurenci vietējiem zemniekiem, kuri realizē pašu izaudzēto lauksaimniecības produkciju.

Līdz ar to VID vasaras mēnešos pastiprināti veiks kontroles pasākumus Latvijas tirgos, tajā skaitā arī nakts tirdzniecības vietās. Pārbaužu laikā inspektori pārbaudīs, vai tirgotājs pēc pieprasījuma var izsniegt stingrās uzskaites kvītis, ja tiek tirgota pašu iegūta vai ražota produkcija, un vai tiek izsniegts elektroniskā kases aparāta čeks, ja tiek tirgota iepirkta lauksaimniecības produkcija.

Pārbaužu laikā tiks arī pievērsta uzmanība lauksaimniecības produkcijas tirgotājiem no citām valstīm. Šajos gadījumos iespēju robežās tiks identificētas citu valstu personas un fiksēti citu valstu transportlīdzekļu reģistrācijas numuri, no kuriem tiek veikta tirdzniecība, pārbaudīti preču izcelsmes dokumenti. Informācija tiks nosūtīta izvērtēšanai attiecīgās valsts nodokļu administrācijai.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: