Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Klāt 5. Piedzīvojumu parka pusmaratons!

Šīs nedēļas nogalē skriešanas entuziasti pulcēsies uz jau tradicionālo Piedzīvojumu parka pusmaratonu. Pasākumam nopietni gatavojas gan tā rīkotāji, gan dalībnieki, bet skrējēju aktivitātes pilsētas ielās, veloceliņos, parkos un stadionā jau kļuvušas par ikdienu.

Īsā laikā nosvilst divi auto

Trīs dienu laikā Ventspilī konstatēti divi gadījumi, kad aizdedzies auto. Vienā gadījumā, visticamāk, bijusi ļaunprātīga dedzināšana.

2.lpp. Viedoklis.Viss ir saistīts”, laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Riteņbraucēju skaits pilsētā palielinās proporcionāli jauno veloceliņu izbūvētajiem kilometriem. Arī skrējēju skaits acīm redzami kļūst lielāks. Ventspilniekus skrienam var redzēt gan agri rītos, gan rītos un vakaros, pie tam skriet mīlētāji ir dažāda vecuma cilvēki, sākot no bērniem, kuri skrien kopā ar vecākiem, līdz sirmam vecumam. Varētu teikt, ka skriet Ventspilī ir modē, tāpat kā braukt ar riteni.»

3.lpp.

Tēmē uz Gada pašvaldības titulu

Ventspils jau otro reizi mēģinās izcīnīt godpilno titulu Eiropas Gada pašvaldība. Vakar mūsu pilsētu apmeklēja vērtēšanas komisija.

Apšaubāmās grāmatas skolā

Sektantiskās scientologu kustības izdoto grāmatu Ceļš uz Laimi, kuru Izglītības kvalitātes dienests brīdina neizmantot mācību procesā, saņēmušas arī mūsu skolas.

4.lpp. Novadā. Pašvaldībai prasa izveidot taciņu

Vārves ciema iedzīvotāji vēlas, lai pašvaldība ciema centrā blakus brauktuvei izveido celiņu gājējiem. No novada domes ilgi gaidītā atbildes vēstule vārveniekus neapmierina.

Kļūdu atrod tehniskajā projektā

Lauku atbalsta dienests (LAD), izvērtējot neparasto situāciju Ances pagasta Rindas ciemā, kur Līču saimniecības gotiņas netiek ganībās, secinājis – pie vainas ir nekvalitatīvi izstrādāts tehniskais projekts.

Godinās represēto piemiņu

Sestdien, 14. jūnijā, Popē atklās piemiņas akmeni, kas veltīts uz Sibīriju izvestajiem pagasta ļaudīm.

5.lpp. Darbs un nauda. Užavas alus saglabā kvalitāti

Šogad Užavas alus darītavai aprit 20 gadu. Uzņēmums joprojām ir spējis saglabāt vietējo patriotismu un ventspilnieku iemīļotā dzintara dzēriena gatavošanas receptes.

Velosipēdu var iznomāt arī centrā

Pieaugot velosipēdu un velotūrisma popularitātei, veidojas jauni vietējā biznesa piedāvājumi. Līdz ar jaunā tūrisma sezonas atklāšanu Ventspilī paplašinās velonomas piedāvājums.

Darba devēji sola jaunas darba vietas

Valsts nodarbinātības aģentūras veiktā aptauja vainagojusies ar optimistisku rezultātu – Latvijas darba devēji plāno izveidot otrajā pusgadā 5895 jaunu darba vietu. Ventspilī darbu sola programmētājiem, elektronikas un pārstrādes nozares speciālistiem.

 

6.lpp. Sporto un atpūties. Lai skriešana sniedz baudu

Ginta Rassa un Uvis Braunfelds ir skriešanas entuziasti ar apmēram vienādu stāstu – aktīvi trenējušies skolas laikā, pēc tam skriešana nedaudz nobīdīta malā, taču pēdējos gados tā atkal kļuvusi par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu. Abi būs arī daudzo Piedzīvojumu parka pusmaratona dalībnieku vidū un aicina uzdrošināties arī citus.

Uz starta arī ar nūjām

Starp Piedzīvojumu parka pusmaratona dalībniekiem allaž ir arī nūjotāji, bet viens no kuplākajiem kolektīviem pārstāv Piltenes nūjošanas klubu. Izrādās, piltenieki šajā pasākumā piedalās tā ļoti pozitīvās gaisotnes dēļ.

7.lpp. Veselība. SCENAR – poliklīnika kabatā

SCENAR terapija Latvijā ir salīdzinoši jauns alternatīvās medicīnas veids, kas jau pusgadu pieejams arī Ventspilī. Unikālā SCENAR ierīce un metožu kopums, kas balstās tradicionālajā Ķīnas medicīnā, akupunktūrā, zonālajā masāžā un modernajā elektroterapijā, palīdz cilvēkiem atbrīvoties no visdažādākajām saslimšanām, novērš sāpes un uzlabo kopējo pašsajūtu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: