Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājam Aivaram Lembergam ("Latvijai un Ventspilij") adresētā vēstulē paudis nožēlu par Ventspilī maija sākumā notikušajiem incidentiem, kuros bija iesaistīti arī NATO Jūras spēku kareivji.

Vienlaikus Vējonis uzsver, ka šie incidenti nav uzskatāmi par NATO necieņu pret Ventspils iedzīvotājiem.

"Vēlos vēlreiz uzsvērt, ka incidenti, kas ir norisinājušies Ventspilī, nav nekādā veidā uzskatāmi par NATO necieņu pret Ventspils pilsētu un tās iedzīvotājiem. Turklāt uzskatu, ka NATO karavīru klātbūtne nav mums drauds, bet gan vairo mūsu visu kopējo drošību," tā vēstulē uzsver Vējonis.

"Tajā pašā laikā izsaku dziļu nožēlu par Ventspilī notikušajiem atsevišķajiem incidentiem, kuros bijuši iesaistīti arī NATO jūras spēku kareivji. Ceru, ka pašvaldības un valsts policijas šos incidentus rūpīgi izmeklēs un vainīgie tiks sodīti. Pilnīgi Jums piekrītu, ka arī sabiedroto karavīriem, uzturoties Latvijā ar cieņu jāizturas pret mūsu valsti, tās likumiem un sabiedriskās uzvedības normām,” raksta Vējonis.

“NATO ir ļoti svarīgs mūsu drošības garants- īpaši šobrīd, kad situācija Eiropā kļūst arvien nedrošāka un notikumi Ukrainā liek pārvērtēt mūsu valsts aizsardzības spējas. Tādēļ lēmums, kuru pieņēmām pirms desmit gadiem iestāties specīgākajā aliansē, lai garantētu mūsu drošību, ir uzskatāms par stratēģisku ilgtermiņa ieguldījumu,” vēstulē uzsver Vējonis.

Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij") šodien preses konferencē atzina, ka no aizsardzības ministra jau iepriekš saņēmis līdzīgu mutisku atvainošanos ventspilniekiem: "Tagad ir saņemta arī rakstiska atbilde, līdz ar to, pēc manām domām, mēs no Latvijas Aizsardzības ministrijas esam kā ventspilnieki guvuši izpratni par mūsu uztraukumu par šo [NATO jūrnieku] necienīgo uzvedību un Latvijas likumu un pašvaldības saistošo noteikumu ignorēšanu." Vienlaikus joprojām tiek gaidīta arī atbilde no Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (V) un NATO ģenerālsekretāra Andersa Foga Rasmusena, piebilda Ventspils mērs. Ministrijai saskaņā ar likumu esot jāatbild viena mēneša laikā, līdz ar to laika vēl nedaudz esot.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: