Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Jaunieši palīdz patversmē

Pagājušās nedēļas nogalē 5. vidusskolas jaunieši devušies uz dzīvnieku patversmi Rembo, lai vienu dienu veltītu bez saimnieka gādības un mīlestības palikušajiem dzīvniekiem.

Dzīvojamā zonā var pieaugt troksnis

Dzīvojamai zonai līdzās esošais konteinerkravu un ģenerālkravu pārkraušanas terminālis Noord Natie Ventspils Terminal paplašina savu darbību atbrīvotajā teritorijā. Kompānijas ieceres varētu ietekmēt ventspilnieku dzīves kvalitāti.

 

2.lpp. Viedoklis: „Kā paskatās”, laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Dace Vašuka

«Kas ir simtgadu vecas liepu alejas vērtība salīdzinājumā ar stundu, dienu ilgu diskomfortu cilvēkiem, kuri vējā paliek bez elektrības? Nieks. Tā acīmredzot domā amatpersonas, kurām valsts devusi tiesības uzturēt 21. gadsimta sabiedrības asinsriti jeb nodrošināt elektrības piegādi Latvijas iedzīvotājiem. Ja reiz likumi atļauj, tad, aizbildinoties ar sabiedrības labumu, var burtiski sekot tā pantiem gadījumos, kad tas ir lētāk un vienkāršāk.»

 

3.lpp.

Viesojās biznesa studenti no ASV

Pagājušajā piektdienā Ventspili un šeit paveikto savām acīm skatīja ap 30 prestižās Hārvarda Biznesa skolas maģistra programmas studentu.

Var kontrolēt siltuma patēriņu

Kārtējā Informācijas dienā Ventspils siltuma pārstāvji pastāstīja par apkures sezonas rezultātiem, aprīļa rēķiniem un siltumapgādes efektivitātes paaugstināšanas projektiem.

 

4.lpp. Novadā. Maksās par panākumiem

Ventspils novada pašvaldība pirmoreiz skolēniem, kuri guvuši augstus panākumus konkursos un mācību priekšmetu olimpiādēs, kā arī viņu pedagogiem piešķirs nauda balvas.

Mainās pašvaldības vizuālais tēls

Logo, mājas lapa, kurā atspoguļots domes darbs, un pat ceļa zīmes, kas uzstādītas, iebraucot ciemā, pagastā un novada teritorijā, kalpo kā pašvaldības vizītkarte.

5.lpp. Kultūra. Bergs atvadās no Ventspils

Ventspils Mūzikas vidusskolas simfoniskajam orķestrim ir gandrīz 40 gadu vēsture, 20 no tiem pie diriģenta pults darbojies Mārtiņš Bergs.

Apgūst zināšanas citā vidē

Noslēdzies konkurss Melnā sivēna balva, kurā noskaidroti visaktīvākie muzeja apmeklētāji.

Ceļo, neizejot no mājas

Vai atminaties, kad pēdējo reizi saņēmāt pastkarti? Iespējams, tikai retais var atbildēt apstiprinoši, tomēr liela daļa iedzīvotāju arvien aizraujas ar kartīšu sūtīšanu un saņemšanu.

6.lpp. Vide. Dabas prasības piekāpjas

Zūru alejā apzāģēti vairāki koki. Iedzīvotāji ir neizpratnē – vai cietušie koki izdzīvos, un vai bija jārīkojas tik drastiski – atstājot vien kailus stumbeņus.

Priežu ziedputekšņi birst jūrā

Jūras ūdens krasta tuvumā pārklājies ar zaļi dzelteniem putekļiem – viļņu nesti, tie skalojas krastā.

 

7.lpp.

Jaunajām ielām top plāksnītes

Šobrīd tiek izgatavotas ielu nosaukumu plāksnītes un māju numuru zīmes pilsētas ielām, kurām šogad piešķirti jauni nosaukumi.

Ventspilnieki juku laikos. 1943. Staļingradas ēna pār Ventspili

Brīvbrīdim

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: