Valdošajā koalīcijā starp Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un pārējiem tās dalībniekiem pastāv būtiskas domstarpības par valsts drošības jautājumiem, šorīt LTV izteicās ZZS sadarbības partneru "Latvijai un Ventspilij" līderis Aivars Lembergs.

Pēc Lemberga stāstītā, domstarpības izpaužas tā, ka ZZS uzskata, ka NATO līguma 5. pants ir garants valsts drošībai, bet pārējai koalīcijai esot pretējs viedoklis un šīs partijas uzskatot, ka ar minēto pantu paredzētās kolektīvās aizsardzības garantijas esot "fufelis".

Minētais jautājums koalīcijā esot aktualizēts, bet īsti izrunāts neesot, stāstīja Lembergs, atgādinot, ka viņš uzskata NATO par Latvijas drošības garantu, bet iestājas pret NATO karabāzu izvietošanu mūsu valstī.

Kā ziņots, nesen Lembergs kritizēja NATO spēkus. Koalīcijas partijas pēc tam pieprasīja Lemberga skaidrojumus paziņojumiem, pretējā gadījumā pat pieļaujot izmaiņas koalīcijā. ZZS uz to reaģēja, kopā ar Lemberga partiju izplatot paziņojumu, kurā atzina NATO kā Latvijas drošības garantu.

Lembergs minēto incidentu nosauca par daļu no mēģinājumiem sašķelt ZZS, sarīdot Latvijas Zemnieku savienību ar Zaļo partiju, ko politiskie konkurenti mērķtiecīgi mēģinot darīt jau pusotru gadu. Lembergs sākotnēji izvairījās atbildēt, kuri no politiskajiem konkurentiem to dara, bet vēlāk kā piemēru minēja "Vienotību".

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: