Ventspils muzeja restaurācijas nodaļa pilnā sastāvā pārstāvēs sevi un muzeju 10. Baltijas valstu restauratoru triennālē, kuras programmā: konference Līdzsvaru meklējot: saglabāšana, izmantošana, restaurācija; izstāde Atdzimšana (Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā, Brīvības bulv.32), kā arī ekskursijas uz restaurētajiem objektiem Vidzemē, Kurzemē un Rīgā.

Konference aptvers ne tikai restauratoriem aktuālas tēmas, kas saistītas ar arhitektūras konservāciju, tēlniecības ansambļu, grāmatu un dokumentu restaurāciju un izpēti, mūzikas instrumentu un kinētisko objektu izpēti, bet arī paredz diskusijas par jauniem izaicinājumiem restaurācijā. Ventspils muzeja restauratori (A.Burkovska, I.Rasmane, A.Vējkrīgers) piedalās izstādē Atdzimšana ar restaurētiem objektiem, kā arī eksponē divus vizuāli-informatīvus stendus, kuros ietverta informācija par objektu restaurācijas gaitu, izpēti un rezultātiem.

 

Muzeja restaurācijas nodaļas vadītāja Anita Burkovska eksponēs 16. gs. alvas šķīvja saglabāšanu, kas tika atrasts 2010. gada arheoloģiskajos izrakumos Ventspilī Latviešu biedrības nama pagalmā. Savukārt papīra restauratore Inga Rozefelde iepazīstinās triennāles dalībniekus ar intensīvo restaurācijas procesa gaitu Lielirbes baptistu baznīcas sienas uzrakstam – skatāms Piejūras brīvdabas muzejā pārvietotajā un rekonstruētajā baptistu dievnamā.

 

Līdztekus Baltijas valstu restauratoriem šajā triennālē piedalās speciālisti un zinātnieki no Itālijas, Krievijas, Ukrainas, Serbijas, Vācijas un Grieķijas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: