Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Aizskar necieņa pret pilsētu

Ventspils mērs Aivars Lembergs atspēko viņam veltītos pārmetumus par valsts drošības graušanu un paliek pie viedokļa, ka, vēršoties pie NATO ģenerālsekretāra, aizstāvējis savas pilsētas iedzīvotāju intereses, un aicina turpmāk nepieļaut tādu NATO diskreditāciju.

Aicina pieteikties Pilsētas rotai

Kā katru gadu, arī šovasar dārzkopji – privātmāju īpašnieki un apsaimniekotāji – aicināti pieteikt savas teritorijas skaistāko un sakoptāko dārzu konkursam Pilsētas rota.

 

2.lpp. Viedoklis: „Spļāviens sejā ”, laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Vakar sarīkoju nelielu aptauju par to, cik droši dzīvot Ventspilī un vai cilvēki te jūtas kaut kādā veidā apdraudēti. Pirmajā brīdī visi bija izbrīnījušies par manu jautājumu, bet, ilgi nedomādami, atbildēja, ka Ventspilī dzīvot ir drošāk par drošu. Kāpēc pēkšņi tāds jautājums? Jo kāds, kurš te nedzīvo, izrādās, zina par mums labāk, nekā mēs paši zinām. Latvijā un arī Ventspilī nedzīvojošā žurnāliste Sandra Veinberga savā garadarbā (kāds nu katram tas gars ir) Mūsējos sit Ventspilī! Vai mierīgi noskatīsimies?, citu vienreizēju atziņu starpā apgalvojusi, ka Ventspils nav nekāda sociāldroša pilsēta, kurā ar iejūtību kāds rūpētos par tās iedzīvotājiem.»

 

3.lpp.

Dēļu krava aptur satiksmi

Laimīgi beigusies kravas izbiršana uz viadukta – neviens cits transportlīdzeklis negadījumā nav cietis.

 

4.lpp.

Vērtēs pilsētas ēdināšanas iestādes

Ēdināšanas uzņēmumu vērtēšana Ventspilī notiks jau 16. gadu pēc kārtas. Eksperti novērtē to kā ilglaicīgāko un stabilāko konkursu ēdināšanas jomā Latvijā.

Iespējamais saslimšanas iemesls – pārtika

Bērnudārzā Saulīte kopumā konstatēts 51 salmonelozes saslimšanas gadījums. Iespējamais iemesls – bērnudārza virtuvē pagatavotā pārtika.

Pret applūdinātāju vērsīsies tiesā

Kāda Talsu ielas iedzīvotāja plāno vērsties tiesā pret kaimiņiem, kas, visticamāk, viņu applūdināja, taču to neatzīst.

 

5.lpp. Intervija. Arī izglītība ir drošības jautājums

Pedagogu pikets Rīgā noslēdzies, mācību gads tuvojas nobeigumam, taču atbildes uz jautājumu, kā būs turpmāk, nav. Tādēļ uz sarunu aicinājām Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vadītāju un deputāti Danu Reiznieci-Ozolu. Deputāte uzskata, ka pedagogu prasības ir pamatotas. Izglītības stiprināšana ir nācijas attīstības un pat izdzīvošanas jautājums. Tāda vilcināšanās kā šobrīd nav valstiski atbildīga.

6.lpp. Ventspils paralēle. Kurzemes mācības šodien un senāk

Projekts Ventspils paralēle tuvojas savai desmit gadu jubilejai. Konferences, kas bija piektā pēc kārtas un notiek ik pēc diviem gadiem, dalībnieki runāja par garīgumu un atsevišķu izcilu personību lomu izglītībā. Izglītība un cilvēka dzīve – notikušās divu dienu konferences vadmotīvs.

7.lpp. Ventiņi pasaulē. Kapteiņa Brieža lielākais atalgojums

Ventspilnieks Dainis Briedis kļuvis par pirmo ne-amerikāņu kapteini uz pasaulē lielākā nevalstiskā peldošā hospitāļa Africa Mercy, kas pieder ASV labdarības organizācijai Mercy Ships. Dainis uzskata, ka tā bijusi Dieva žēlastība un atalgojums, kuru viņš nopelnījis ar savu nesavtīgo kalpošanu slimiem afrikāņiem, ir lielākais visā viņa darba mūžā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: