Grozījumi saistošajos noteikumos ir devuši tiesības saņemt bērna piedzimšanas pabalstu visiem vecākiem, kuri šogad sagaidījuši mazuli. Tādējādi pašvaldība izrāda rūpes un akcentē šī notikuma lielo nozīmi ne tikai ģimenes lokā, bet visā sabiedrībā kopumā.

Šo pabalstu mazuļa vecāki var saņemt pusgadu pēc bērna dzimšanas. Taču lai neuztraucas tie, kuriem bērniņš ir dzimis līdz saistošo noteikumu spēkā stāšanās brīdim 17. maijā. Viņi pabalstu varēs izņemt pusgadu pēc šī datuma. Lai Ventspilī saņemtu bērna piedzimšanas pabalstu, ir svarīgi divi nosacījumi. Pirmais – jaundzimušā bērna pirmajai deklarētajai dzīvesvietai ir jābūt Ventspils pilsētā. Otrais – arī vismaz viena no viņa vecākiem dzīvesvietai ir jābūt deklarētai Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā bērna piedzimšanas brīdī un pabalsta pieprasīšanas brīdī.

Bērna piedzimšanas pabalstu piešķir vienam no bērna vecākiem. Lai to saņemtu, Sociālajā dienestā jāuzrāda personu apliecinošs dokuments un jāiesniedz iesniegums, kura veidlapu iespējams saņemt Sociālajā dienestā, Dzimtsarakstu nodaļā vai izdrukāt internetā www.ventspils.lv (ar elektronisko parakstu var iesniegt elektroniski). Jāsaka, ka aktīvākie vecāki iesniegumu rakstīšanu jau ir uzsākuši.

Pabalstu 156,52 eiro par katru jaundzimušo saņem:

  • ja abi bērna vecāki ir deklarējuši dzīvesvietu Ventspils pilsētā bērna piedzimšanas brīdī un pabalsta pieprasīšanas brīdī;
  • ja jaundzimušā bērna dzimšanas apliecībā ir reģistrēts tikai viens no bērna vecākiem un šis vecāks ir deklarējis dzīvesvietu Ventspilī bērna piedzimšanas brīdī un pabalsta pieprasīšanas brīdī.

(Trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm šādos gadījumos pabalsts noteikts 170,74 eiro par katru jaundzimušo.)

Pabalstu 78,26 eiro par katru jaundzimušo saņem:

  • ja tikai viens no bērna vecākiem ir deklarējis dzīvesvietu Ventspilī bērna piedzimšanas brīdī un pabalsta pieprasīšanas brīdī.

(Trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm šādos gadījumos – 85,37 eiro par katru jaundzimušo.)

Foto paraksts: Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas dzemdību nodaļas uzgaidāmās telpas sienu rotā slimnīcā dzimušo bērniņu bildītes. Šogad jauno ventspilnieku vecāki saņems pašvaldības dāvanu – bērna piedzimšanas pabalstu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: