Polijā turpinās Eiropas jauniešu (U17) čempionāts svarcelšanā. Sava kategorijā līdz 48 kilogramiem sacensību galvenā favorīte ventspilniece Rebeka Koha (15) šodien izcīnīja 1. vietu.

Pirms sacensībām tika lēsts, ka 11 dalībnieču konkurencē trenera Eduarda Andruškeviča audzēknes galvenā konkurente būs spāniete Fernandesa-Garsija (17), bet par bronzu cīnīsies turciete Jajla (13) un rumāniete Lakatuša (16). Iepriekšējo apsvērumu pareizību apliecināja sacensības.

Raušanas disciplīna sākās ar 42 kilogramu stieni, taču mūsu Kohas pirmais mēģinājums bija ar 69 kilogramiem - tobrīd citas sportistes jau bija finišējušas. Mūsu sportiste bija sekmīga visos trijos piegājienos - vispirms uzrāva 69 kg, pēc tam uzveica 71 kg, bet tad tika galā ar 73 kilogramiem, sasniedzot jaunu Latvijas rekordu sievietēm.

Sacensības grūšanā sākās ar 55 kilogramu smagumu, bet Koha pirmo piegājienu veica ar 83 kilogramiem. Mūsu sportiste pacēla arī 86 kilogramu stieni, taču 90 kilogrami šoreiz nepakļāvās.

Kā jau ziņots, aprīļa sākumā Rebeka Koha izcīnīja 7. vietu Eiropas sieviešu čempionātā, tur viņas veikums bija 158 (72+86) kg.

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: