Krustpils novada Kūku pagastā notika Zemessardzes izlūku vadu militārās sacensības „Zemessardzes izlūku vadu maršs 2014”, kur spraigās sacensībās 18 Zemessardzes bataljonu konkurencē pirmo vietu un ceļojošo kausu ieguva ZS 46. Kājnieku bataljona izlūku komanda.

Komanda tika komplektēta no labākajiem, pieredzes bagātākajiem un profesionālākajiem zemessargiem. Tās sastāvā bija nodaļas komandieris Zemessardzes (ZS) kaprālis Artūrs Tukišs, ZS kaprālis Kārlis Šenbergs, ZS kaprālis Mārtiņš Rimovičs, vecākie zemessargi Arturs Sproģis, Aivis Beļakovs, Mārcis Zariņš, kā arī zemessargi Arnis Rumbenieks un Ansis Bakanauskis.

Viens no galvenajiem sacensību mērķiem bija noteikt Zemessardzes izlūku vadu fizisko un teorētisko sagatavotību, kā arī labāko Zemessardzes bataljona komandu.

Sacensību trases garums bija aptuveni 18 km. Maršā tik pārbaudītas sešas galvenās tēmas – topogrāfijas iemaņas, patrulēšana, objekta izlūkošana, sakari, inženiertehniskie jautājumi. Katrai komandai, pilnā individuālā ekipējumā un bruņotiem ar triecienšauteni, uzdevumu izpildei tika noteikts laiks - 10 stundas.

Šī nav pirmā reize, kad bataljona izlūki piedalās paaugstinātas grūtības sacensībās un iegūst godalgotas vietas. Līdzīgās sacensībās 2013. gadā bataljona komanda ieguva godpilno otro vietu.

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: