Jau no 20. aprīļa līdz 28. aprīlim Ventspilī viesojas 32 jaunieši no sešām valstīm. Jaunieši šeit ieradušies Ventspils reģionālā NVO atbalsta centra rīkotā projekta „I care about the envronment!” ietvaros.

Šajā apmaiņas projektā no Latvijas, Bulgārijas, Rumānijas, Spānijas, Itālijas un Turcijas sapulcējušies jaunieši, lai kopīgi apspriestu tēmas, kas saistītas ar apkārtējās vides problēmām un to risinājumiem. Ikviens no projekta dalībniekiem apzinās to, ka mūsdienu cilvēka dzīves veids bieži vien mēdz būt apkārtējai videi ļoti nedraudzīgs. Tieši tāpēc jaunieši ieradušies Ventspilī, lai diskutētu par to, kā šo problēmu iespējams risināt un ko katrs pats savā ikdienas dzīvē varēt mainīt, lai uzlabotu kopējo situāciju.

 

Piecu dienu laikā jaunieši jau paguvuši iepazīt Ventspili, kārtīgi to izstaigājot Pilsētas rallija laikā un veidojot foto kampaņu par vides ilgtspējas tematiku. Daudzi no jauniešiem ir pārsteigti par to, cik Ventspils ir tīra un sakopta un atzīst, ka pilsētā ir piemērota projekta ar šādu tēmu.

 

Norisinājušās arī vairākas nopietnas diskusijas par to, kādas problēmas pastāv katrā no projekta dalībvalstīm un kā iespējams risināt tādas problēmas kā ūdens un gaisa piesārņojums, kādas sekas uz vidi atstāj atkritumu nešķirošana un preču pārtēriņš.

 

Pie dalībniekiem viesojās arī lektores no biedrības Homoecos un iepazīstināja jauniešus ar Zaļo padomu rokasgrāmatu. Tajā atrodami padomi un risinājumi dažādām ikdienas darbībām, kurus ievērojot, katrs pats savu ikdienas dzīvi var padarīt videi draudzīgāku. Pēc lektoru viesošanās katrs no projekta dalībniekiem apņēmās mainīt kādu no saviem videi nedraudzīgajiem dzīves paradumiem, piemēram, neatstāt telefona un datora lādētāju iespraustu kontaktā, lietot uzturā mazāk gaļu, iegādāties produktus, kas ražoti videi draudzīgā ceļā, šķirot atkritumus vai lietot papīru, kas ražot no otrreiz pārstrādātām izejvielām.

 

Jaunieši paguvuši apciemot arī Ventspils Pilsētas domi, kurā tika runāts par to, kā vides problēmas tiek risinātas Ventspils pilsētā, kā arī pašvaldības ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu uzņēmumu „Ūdeka”, kur jauniešiem bija iespēja savām acīm pārliecināties par to, kā Ventspilī tiek attīrīts dzeramais ūdens.

 

Turpmākajās dienās plānotas, ka visi projekta dalībnieki kopīgiem spēkiem sakops mežu Ventspils piejūras teritorijā, kā arī projekta noslēgumā svētdien 27. aprīlī, Ventspils tirgus laukumā tiks rīkota zibakcija, lai ikvienam tirgus apmeklētājam liktu aizdomāties par to, cik daudz viņš pats dara vides ilgtspējas labā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: