Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Pašu drošībai un vecāku mieram

Olafs Vočtavs, Dāvis Laksbergs, Rihards Anšics un Iļja Ivanovs mācās Centra sākumskolas 5.a klasē. Zēniem ir vienpadsmit gadu, un viņi jau paguvuši nokārtot riteņbraucēju tiesības. Puišus sarosīties mudinājis šogad spēkā stājies likums, kas velosipēda vadītāja tiesības ļauj iegūt arī 10–12 gadu veciem bērniem.

Aizturot sašauj sievas dūrēju

Slimnīcā šobrīd ar nopietniem savainojumiem ārstējas vīrs un sieva. Vīrs savu dzīvesbiedri sadūra, bet pēc tam aizturēšanas laikā cieta arī pats.

2.lpp. Viedoklis: «Turi acis vaļā», laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Jeļena Naruševiča

«Patiesībā velosezona pilsētā un nomalēs jau ir sākusies, lai gan oficiālā tās atklāšana paredzēta maija vidū. Arvien vairāk ventspilnieku sāk izvēlēties videi visdraudzīgāko transporta un pārvietošanās veidu – velosipēdu, kas sniedz uzreiz vairākas priekšrocības, proti, nodrošina tīru apkārtējo vidi, veselīgu dzīvesveidu, emocionālu gandarījumu no aktīvas atpūtas. »

3.lpp.

Plāno izmaiņas skolēnu nodarbinātībā

Lai veicinātu skolēnu nodarbinātību vasarā, šogad finansējumu piedāvā arī valsts. Tomēr – ar saviem nosacījumiem.

No pieturas var iekrist grāvī

Nesen kāds vīrietis ar visu ratiņkrēslu iegāzies grāvī pie pansionāta Selga autobusu pieturas. Nedrošo pieturu sola sakārtot.

4.lpp. Satiksmes drošība. Pie skolas ierobežo braukšanas ātrumu

Vietā, kur pirms nedaudz vairāk nekā nedēļas Pētera un Saules ielas krustojumā automašīna notrieca divas meitenes, izvietotas ātrumu ierobežojošas ceļa zīmes.

5.lpp. Veselība. Sīpolu dobe guļamistabā

Pagājušajā sestdienā Veselības sporta klubs VIP interesentes aicināja uz Veselības dienu, kurā par uztura lietām stāstīja Latvijā pazīstamā un cienītā dietoloģe Lolita Neimane, bet ar ārstniecisko vingrošanu un fitnesu iepazīstināja fizioterapeite Līga Reinberga-Soka un fitnesa trenere Iveta Leinberga.

Kusties uz veselību!

Pasākumā uz kustību prieku mudināja fizioterapeite Līga Reinberga-Soka , Latvijas Fizioterapijas asociācijas biedre, kura savā profesijā darbojas jau 10 gadus, un fitnesa trenere, Veselības sporta kluba VIP vadītāja, bodyART instruktore Iveta Leinberga.

6.lpp. Sports. Sezonu sāks autokrosa entuziasti

Ar sacensībām gandrīz vai leģendārajā Popes trasē šo sestdien jauno vasaras sezonu sāks mūspuses autosporta amatieri, kuriem līdz pat oktobrim būs iespējams startēt astoņos SK Krauķi organizēto sacīkšu posmos.

Basketbolistēm otrais čempionu tituls

Latvijas Jaunajā sieviešu līgā otro gadu pēc kārtas triumfējušas BK Ventspils basketbolistes, spraigā finālmačā ar 54:45 pieveicot LSPA komandu.

Plēsnieks: cerams, palielīties varēšu gada beigās

Eiropas čempionātā svarcelšanā ventspilnieks Artūrs Plēsnieks svara kategorijā līdz 105 kilogramiem izcīnīja bronzas medaļu grūšanas disciplīnā, summā tikai nedaudz atpaliekot no goda pjedestāla un ierindojoties ceturtajā vietā.

7.lpp. Intervija. Palīdz izmainīt skolotāja domāšanu

Šodien skola vairs nevar strādāt kā fabrika, tai skolēniem jāiemāca citas prasmes citiem paņēmieniem nekā pirms dažiem gadu desmitiem. Ventspilī pārmaiņām izglītībā palīdz ienāk Latvijas Universitātes Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centra komanda, ko vada DACE NAMSONE. Viņa Ventas Balsij skaidro, kāda ir šo pārmaiņu jēga.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: