Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Mēs visu darām paši

Dažus kilometrus aiz Ventspils robežas Kuldīgas virzienā garāmbraucēju skatienus piesaista aicinošs un jautrs uzraksts – atpūtas komplekss Raganas slota. Ventas Balss dodas lūkot, kā aktīvajai tūrisma sezonai gatavojas kompleksa saimnieki Sanita un Bruno Doniņi.

Zaudē ticību slimnieku kopējiem

Kļūstot par invalīdi un zaudējot spējas sevi aprūpēt, kāda pavecāka kundze saskārusies ar dažādu attieksmi no svešu cilvēku puses, toskait arī ar aprēķinu iedzīvoties no viņas nelielās pensijas. Slimā sieviete vairs netic slimnieku kopējām.

 

2.lpp. Viedoklis: „Apendicīts”, laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Vēl viens uzskatāms piemērs, kur skaidri redzama mūsu ierēdņu, priekšnieku, atbildīgo personu nespēja pašiem domāt ar savu galvu un neprasme pielāgot Eiropas standartus un prasības Latvijas apstākļiem un Latvijas vajadzībām, ir Latvijas ceļi.»

3.lpp.

Baltkrievija – tuvs un labs draugs

Piektdien pie pilsētas domes līdzās Ventspils, Latvijas un Eiropas Savienības karogam plīvoja arī Baltkrievijas Republikas sarkanzaļais karogs.

Atsvaidzinās pilsētas infrastruktūru

Tuvojoties siltākam laikam, rekonstruēs Pārventas Džungļu taku un Mežaparku, kā arī izvietos papildu objektus Reņķa dārzā.

4.lpp. Politika. Saeimā notiek cīņa par Latvijas zemi

Šobrīd tiek apspriesti grozījumi, kas ieviesīs būtiskas izmaiņas lauksaimniecības zemju tirdzniecībā. Jau atbalstīts priekšlikums nepieļaut, ka viena fiziska persona iegādājas vairāk nekā 2000 hektārus zemes.

Lauku skolu jautājums jārisina

Jādomā par mazo skolu – kā lauku dzīvības artēriju – saglabāšanu, komentējot šobrīd parlamentā apspriestās Izglītības attīstības pamatnostādnes 2014.–2020. gadam, uzsver deputāte Dana Reizniece-Ozola.

Eiroparlamenta vēlēšanu drudzis ir sācies

Sacensība par astoņiem labi apmaksātajiem krēsliem Briselē nu jau ieiet finiša taisnē. Jau pēc nepilniem diviem mēnešiem Latvijas pilsoņi varēs izraudzīties savus 8 no lielā 751 deputātu skaita.


5.lpp. Novadā. Aicina radīt darbavietas

Ventspils novada dome arī šopavasar aicina aktīvus, radošus un uzņēmīgus cilvēkus un organizācijas iesniegt projektus, kas uzlabotu dzīvi novadā.

Gatavojas atjaunot ceļus

Kāpēc pašvaldība nolēmusi ieguldīt līdzekļus Sārnates muižas ceļa remontam, ja ir daudzi citi ceļi, kas ir vēl sliktākā stāvoklī, jautā užavnieki.

Apsveiks pērn dzimušos

Novada pašvaldība šogad turpina pērn iesākto tradīciju dāvāt piemiņas velti novadā dzimušajiem bērniem.

6.lpp. Tūrisms. Ar ko sākas kvalitāte?

Atbildi uz šo jautājumu meklēja semināru cikla Kultūras tūrisms lekcijas Tūrisma pakalpojumu novērtēšanas sistēmas – to pielietojums un raksturojums apmeklētāji – tūrisma pakalpojumu sniedzēji Ventspilī.

Gastronomiskais tūrisms Ventspils pusē

Pasaulē arvien lielāka vērība tiek pievērsta gastronomiskajam tūrismam. Latvijā šāds tūrisma veids popularitāti iegūst tieši pēdējos gados – ceļotāji zemnieku saimniecībās vēlas iegādāties un baudīt dabisku pārtiku. Ventspils novadā saimniecības, lauku sētas, privātkolekcijas un citi līdzīgi objekti tūristiem atvērti vairāk nekā trīsdesmit vietās.

7.lpp. Kultūra. Dorbe – ventspilnieks ar lielo burtu

Herberts Dorbe šogad atzīmētu 120. jubileju, viņa darbi ir dažādās paaudzēs mīlēti un daiļrade arvien plaši pieminēta.

Pretendē uz gada izrādes titulu

Ventspils teātris iekļuvis starp 12 finālistiem, kuri jau šajā nedēļas nogalē startēs amatierteātru skatē.

Apkopos stāstus par Baltijas ceļu

Divdesmit pieci gadi – tieši tik daudz laika ir pagājis, kopš ļaudis vienojās vēsturiskajā notikumā Baltijas ceļš.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: