Kāds 19 gadus vecs jaunietis pēc pilnas programmas atbildēs par tikko svaigi renovētas ēkas sienas apķēpāšanu.

Šonedēļ notikusi pilsētas domes Administratīvās komisijas sēde, kurā jaunietim par šo pārkāpumu uzlikts administratīvais sods 70 eiro. Tāpat viņam vai viņa vecākiem vajadzēs segt ēkas apsaimniekotāja iesniegto tāmi par remontu – vairāk nekā tūkstotis eiro apmērā.

 

Administratīvās komisijas pārstāve Sanita Grecka informē, ka ēka apķēpāta 2. martā divos naktī. 19-gadīgais jaunietis grafiti zīmējis uz gala sienas tikko renovētajai daudzdzīvokļu mājai Aleksandra ielā 17, kuru apsaimnieko pašvaldības uzņēmums Ventspils nekustamie īpašumi.

 

Ventspils pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Arājs informē, ka puisis tika pieķerts notikuma vietā ar visiem lietiskajiem pierādījumiem rokās. Tādējādi viņa vaina tikusi pilnībā pierādīta. Arājs stāsta, ka šādi gadījumi notiek visai regulāri. Ēku sienu apzīmēšanas problēma pastāv visā Latvijā, Ventspils nav izņēmums. Viņš aicina arī iedzīvotājus būt aktīviem un nekavējoties ziņot policijai, ja viņi redz, ka pusaudži vai jaunieši apzīmē ēkas.

 

Par šādu pārkāpumu var uzlikt naudas sodu līdz 280 eiro. Grecka stāsta, ka pilsētas Administratīvās komisijas priekšā šādi pārkāpēji nonāk visai bieži. Ir arī pārsūdzības. Piemēram, šobrīd jau otrajā instancē notiek viens tiesas process, jo vecāki uzlikto administratīvo sodu pārsūdzēja.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Arogidēns 27.08.2021, 10:23:25

    Pagājuši jau teju 7 gadi, tāme tā arī nevienam netika pieprasīta, lūdzam neapmelot cilvekus un nerakstīt to, kas sapņos rādas :)

  • -1
    Viktors Torpēda 27.08.2021, 10:40:44

    Un tu turpini ķēpāt tālāk sienas ?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: