Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Tās sāpes nevar izdzēst

Vakar brāzmainā vēja ieskautajā Tilta dārzā notika 1949. gada deportācijas upuriem veltīts piemiņas pasākums, kurā bija dzirdami gan smeldzīgi vārdi, gan klusums.

Pieticīgu būdiņu pret pansionātu nemainīs

Ļubova un Aleksandrs jau ilgus gadus dzīvo vecā laivu būdiņā pie Ventas. Dzīvo, kā var un prot, bez elektrības un ambīcijām. Palīdzību nevienam neprasa. Problēma vien tā, ka savu mājokli iekārtojuši svešā privātīpašumā, no kura viņiem jāizvācas līdz pavasarim. Kur dzīvos turpmāk, viņi nezina.

2.lpp. Viedoklis: „Bailes uz mūžu”, laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«1949. gada 25. marts ir viena no šausmu dienām, kuru cilvēkiem Latvijā nācies pārdzīvot un kas dzīvajiem joprojām palikusi neizdzēšamā atmiņā. Vērojot Latvijas cilvēku vēsi atturīgos raksturus, joprojām var manīt, ka izsūtījumā pārdzīvotās bailes un izmisums atstājis iespaidu ne tikai uz pašiem izsūtītajiem, bet arī uz viņu pēcnācējiem.»

3.lpp.

Ukrainas bibliotēkās lasītāju pieplūdums

Grāmatu lasīšana ir viena no cilvēka pamatvajadzībām. To savas valsts krīzes laikā secinājuši ukraiņu bibliotēku pārstāvji, kas vakar viesojās Ventspilī.

 

4.lpp.

Pēdējo vārdu pasaka uguns

Ventspils Galvenajā bibliotēkā atklāta Vidzemes keramiķa Arņa Preisa darbu izstāde. Tajā apskatāmi pagājušā ziemā tapušie darbi – melnā keramika, glazēti trauki, ar rokām, bez podnieka ripas pielietošanas veidotas vāzes, sīpolu trauki, dekoratīvi šķīvji. Atsevišķi mākslas darbi darināti kopā ar dzīvesbiedri Ritu Celmu, kurai patīk mālā iestrādāt dabas materiālu nospiedumus. Izstāde būs apskatāma trīs nedēļas. Tās atklāšanā 24. martā mākslinieks atvēlēja laiku arī nelielai sarunai ar Ventas Balsi.

Izzina Ventspils vēsturi un pilsētvidi

Lai popularizētu Ventspili kā tūristu galamērķi, jau piekto reizi pašvaldība organizē Ventspils gidu kursus.

5.lpp.

Plūc laurus un gūst atzinību

Ventspils jaunie izpildītāji godam pārstāvējuši pilsētu konkursā Nāc sadziedāt, izcīnot vairākas godalgotas vietas.

Uzraksta labāko vēstuli par mīlestību

Ventas Balss rīkotie konkursi aicina mūsu lasītājus izpausties radoši.

6.lpp. Sports. Ceturto reizi Ventspils tronī kāpj Pērles

Ar sieviešu komandas Pērles – Gunta Millere, Aija Rudzīte, Rita Ozoliņa, Agita Puriņa un Indra Veckāgane – triumfu noslēdzies Ventspils pilsētas 12. atklātais kērlinga čempionāts. Zelta spēlē Pērles ar 10:8 pieveica Ventspils novada spēlētājus.

Dāmām +101 pret Jūrmalu

Fantastisku spēli Jaunajā sieviešu basketbola līgas grupu turnīrā par 1. līdz 6. vietu aizvadījušas BK Ventspils basketbolistes, kas ar 136:35 sagrāva bijušās Latvijas izlases basketbolistes Ievas Tāres pārstāvēto vienību Jūrmala.

Silovs vienpadsmitais ātrslidošanas daudzcīņā

Punktu šai sacensību sezonai pielicis mūsu labākais ātrslidotājs Haralds Silovs. Sezonas noslēdzošais starts Silovam bija pasaules daudzcīņas čempionātā, kura kopvērtējumā viņš ierindojās 11. vietā.

7.lpp. Intervija. Attālums iemāca patstāvību

Pagājušā gada vasarā ievērojamas pārmaiņas savā ikdienas ritējumā piedzīvoja mūsu jaunais un talantīgais šorttrekists Roberto Puķītis, kas sev ierasto Ventspili nomainīja pret Nīderlandes pilsētu Hērenvenu. Dzīve prom no mājām sportistam nebūt nebija viegla, jo nācās pierast gan pie jaunajiem apstākļiem, gan arī iemācīties būt patstāvīgam, kas, pēc Puķīša domām, šobrīd ir viens no viņa lielākajiem ieguvumiem. Turklāt pavisam nesen perspektīvais šorttrekists startēja arī Soču olimpiskajās spēlēs, kur 1500 metru distancē ieguva augsto 15. vietu. Tomēr tas ir tikai pirmais solis uz sportista izvirzītajiem mērķiem, kas ir ļoti augsti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: