67% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju atbalsta sodu būtisku palielināšanu par pērnās zāles dedzināšanu, liecina LNT raidījuma "900 sekundes" un kompānijas TNS martā veiktais pētījums.

No visiem respondentiem, kas piedalījušies pētījumā, 35% norādījuši, ka sods par kūlas dedzināšanu noteikti būtu jāpalielina, savukārt 32% apgalvojuši, ka, visdrīzāk, tas ir palielināms.

Ceturtā daļa jeb 23% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju pauduši viedokli, ka sodus par kūlas dedzināšanu nevajadzētu būtiski paaugstināt. 17% no respondentiem atbildējuši, ka sods, visdrīzāk, nav jāpalielina, bet 6% pret šādu iespējamību pauduši kategoriski negatīvu nostāju.

Desmitā daļa jeb 10% iedzīvotāju nav varējuši sniegt konkrētu atbildi uz šo jautājumu.

Atbildot uz jautājumu par sodu palielināšanas iespējamo ietekmi uz kūlas dedzināšanas gadījumu skaita dinamiku, 43% respondentu uzskata, ka sodu paaugstināšana samazinās sausās zāles dedzināšanas gadījumu skaitu. No visiem aptaujātajiem 11% norādījuši, ka tas noteikti radīs pozitīvas sekas dinamikas samazinājumā, bet 32% norādījuši, ka drīzāk tas radītu gadījumu skaita samazinājumu.

Tomēr 47% respondentu domā, ka sodu paaugstināšana nesamazinās kūlas dedzināšanas gadījumu skaitu. 30% aptaujāto norādījuši, ka drīzāk sodu palielināšana nesamazinās gadījumu skaitu, bet 17% pauduši kategoriski negatīvu nostāju.

Desmitajai daļai jeb 10% iedzīvotāju nav konkrēta viedokļa par šo tēmu.

Pētījums veikts laikā no 11. līdz 13. martam. Ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujāti 900 Latvijas ekonomiski aktīvie iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: