Pagājušonedēļ pie nosaukumiem tika vairākas jaunās pilsētas ielas un tagad ielu kopskaits Ventspilī jau ir ap 300, bet to kopgarums ir 189 kilometri.

Interesanti, ka ielu kopgarums sakrīt ar oficiālo attālumu no Ventspils līdz Rīgai. Jāpiebilst, ka nosaukumi doti 293 Ventspils ielā. Pilsētas teritorijā vairāk ne kā 162 kilometri ielu ir ar cieto segumu - 67,3 km asfalta un 95,2 km bruģakmens seguma. Vien neliela daļa pilsētas ielu ir ar grants vai zemes segumu. Tādas ielas pārsvarā vēl palikušas pilsētas nomalēs - Staldzenē un Doku rajonā.

 

Pie noslogotākajām Ventspils ielām jāmin Durbes iela, Kustes dambis, Dzintaru iela, Zvaigšņu un Kurzemes iela, jo pa tām novirzīta smago kravas automašīnu satiksme. Savukārt garākās ielas pilsētā ir Talsu iela 5,7 km, Staldzenes iela 5km, Robežu iela 4km, Selgas iela 3,9 km, Mauru ceļš 3,8 km, Kuldīgas iela 3,6 km, Zvaigžņu iela 3,4 km, Kurzemes iela un Dzintaru ielas 3 km garumā.

 

Kopš 2010. gada kopā ar ielu rekonstrukcijas darbiem Ventspilī tiek izbūvēti arī veloceliņi. Pašlaik to kopgarums pilsētā ir 45 km, bet šogad velobraucēji varēs izmēģināt jaunus maršrutus. Pilsētā plānots izbūvēt vēl apmēram 3 km jaunu veloceliņu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: