Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā FK Ventspils futbolistiem būs jātiekas ar Daugavpils Daugavas komandu, kura tikai šajā nedēļa aizvadīs pirmo maču valsts čempionātā.

Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfināla pāri tika noskaidroti izlozē, kas tad arī saveda kopā ventspilniekus un daugavpiliešus. Vēl Rīgas Daugava tiksies ar tikai nesen Virslīgas turnīram pielaisto Skonto, FC Liepāja mērosies spēkiem ar FC Jūrmala, bet FB Gulbene spēlēs ar FK Jelgava. Mači notiks laika posmā no 6. līdz 8. aprīlim. Latvijas Kausa izcīņas pusfināli plānoti 23.aprīlī, savukārt fināls šogad notiks 21.maijā.

Jau ziņots, ka Daugavpils Daugava, tāpat kā Skonto, nesaņēma A licenci, līdz ar to neieguva tiesībās spēlēt Virslīgā. Tiesa nedēļu vēlāk apelācijas komisija lēma spert soli pretī komandām un tomēr ļaut tām startēt čempionātā, lai gan tās tik un tā nebija novērsušas nepilnības, kuras pirms tam liedza saņemt licenci. Līdz ar to čempionātu sāka astoņas komandas, bet šīs nedēļas nogalē jau spēlēs desmit, līdz ar to jau kārtējo reizi mainījies kalendārs. Vēl pagājušajā nedēļā spēkā esošajā kalendārā FK Ventspils šonedēļ bija paredzēta spēle savā laukumā ar FK Jelgava, taču tagad kļuvis zināms, ka ventspilnieki dosies uz Rīgu un tiksies ar Metta/LU.

Pats interesantākais, ka arī šobrīd nav iespējams precīzi pateikt, ka komandu skaits Virslīgā beidzot ir galīgs. Vispirms jau apelācijas komisijas vadītājs un reizē arī vienīgais loceklis (atsevišķos gadījumos gan piesaistot neatkarīgus juristus) Jānis Villerušs atzina, ka abām reabilitētajām komandām jārēķinās ar pārbaudēm, kuras var notikt jebkurā brīdī.

Aktuāls tad kļūst jautājums, kas notiks, ja atklāsies, ka situācija klubos nekā neuzlabojas? Un kas notiks ar FC Jūrmala, kas jau pirmajā Virslīgas kārtā pamanījās spēlēt tik dīvaini, ka, gribot negribot, atmiņā atausa notikumi Ziemas kausā, kurā jūrmalnieki bez ierunām atdevās Gulbenes komandai, liekot runāt, ka mačs zaudēts tīšām, totalizatora likmju dēļ. Vai pastāv iespēja, ka kāda no šīm trim komandām vai visas trīs piepeši var pamest Virslīgas čempionātu?

Pagaidām skaidrs tikai tas, ka šīs nedēļas spēļu kalendārs ir zināms droši.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: