ASV kara tehnika uzsākusi ceļu no Ventspils ostas uz Ādažu poligonu, lai piedalītos starptautiskajās militārajās mācībās, ziņo Delfi

Ostā tika izkrautas vairāk nekā 65 militārās tehnikas vienības un 50 treileri, kā arī konteineri ar ekipējumu, kas tuvākajā laikā tiks transportēti uz apvienoto sauszemes un gaisa spēku starptautisko mācību "Sabre Strike 2011" norises vietu Ādažu poligonā.

Pārsvarā tās ir automašīnas kravas pārvadājumiem, riteņtehnika, kā arī transports karavīru pārvadāšanai, to skaitā apvidus automašīnas HMMWV, desmit riteņu pilnpiedziņas kravas automašīna M-1075, kravas automašīnas M-915 un M-923, degvielas uzpildes treileris M-969 un cita tehnika.

Mācībās piedalīsies ap 1500 Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, ASV karavīri, to bruņutehnika un Polijas gaisa spēku reaktīvās lidmašīnas. Mācību laikā, poligona teritorijā tiks izmantota kaujas/imitācijas munīcija.

No 18. līdz 23. oktobrim dažādu valstu karavīri patrulēs Ādažu ielās, praktizējot sadarbību ar civiliedzīvotājiem. Karavīru uzdevums būs novērot ikdienas dzīvi un veikt ikdienišķas pārrunas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: