Šodien mācības uzsāk 53 Ventspils gidi, lai papildinātu savas zināšanas par Ventspils tūrisma piedāvājumu. Mācības turpināsies arī sestdien.

Šodien atklājot mācības, gidi saņems informāciju par apmācību programmu, sertificēšanās kārtību un prasībām, kā gidu reģistrāciju www.visitventspils.com. Lektore Iveta Rīvāne stāstīs par gidu profesijas standartiem, nepieciešamajām zināšanām un ekskursiju veidiem, bet pirmās dienas apmācības noslēgs vēsturnieces Igrīdas Štrumfa lekcija par pilsētas vēsturi un tā iedzīvotājiem, ar kuru arī atsāksies mācībās sestdien.

 

Sestdien apmācību dalībnieki jau ķersies pie praktiskākām lietām – sagatavos ekskursijas maršruta sagatavošanas, izvēloties objektus, apstrādājot informāciju un plānojot ekskursiju. Tāpat Iveta Rīvāne stāstīs par ekskursijas vadīšanas paņēmieniem.

 

Kursantu vidū ir pieredzējuši gidi un arī gidi bez pieredzes. Kopā ar ventspilniekiem mācību vielu apgūs arī gidi no Jūrmalas, Rojas, Kuldīgas, Talsiem un Ventspils novada. Pieredzējušie gidi stāsta, ka viņu mērķis ir iegūt jaunāko informāciju no pašvaldības pārstāvjiem, bet jaunajiem gidiem svarīgi apgūt profesijai nepieciešamo teorētisko bāzi. Ir arī tādi dalībnieki, kuru motivācija ir vēlme kļūt par gidu saviem draugiem un ģimenes locekļiem un labāk iepazīt savu pilsētu un novadu.

 

Pabeidzot apmācības, visi kursu beidzēji iegūs pilsētas domes Tūrisma informācijas centra izsniegtu apliecību par kursu noklausīšanos, bet tie, kuri veiksmīgi nokārtos gala pārbaudījumus, arī Ventspils gida apliecību. Kursus svinīgi noslēgs 17. maijā Ventspils vasaras tūrisma sezonas atklāšanas pasākumā Piedzīvojumu parkā. Ventspils gida apliecība būs derīga trīs gadus – līdz 2017. gada 14. maijam.

 

Šādi kursi tiek organizēti jau piekto reizi. 2002. gadā gidu sertifikātus ieguva 37 cilvēki, 2004. gadā 63, 2008. gadā - 59, bet 2011. gadā – 49 gidi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: