Jūrmalas pludmalē atrasts un Rīgas Zooloģiskajā dārzā nogādāts šopavasar pirmais aptuveni 2 nedēļas vecs pelēko roņu mazulis. Līdz šim Rīgas Zooloģiskajā dārzā katru pavasari tiek uzņemti nelaimē nonākuši pelēko roņu un pogaino sīkroņu mazuļi, kuru mākslīgo izbarošanu finansiāli atbalsta Ventspils dome.

Tā kā siltā ziema Baltijas jūrā neļāva veidoties stabiliem ledus laukiem, prognozē, ka šajā pavasarī pludmalēs būs atrodams ne viens vien novārdzis, vai arī vienkārši atpūsties izrāpojis ronēns. Ne katram pludmalē atrastam roņu mazulim vajadzīga palīdzība. Ja ronēns jau sācis mainīt balto garo pūku tērpu pret īsu pelēku vilnu, visticamāk, tas jau uzsācis patstāvīgu dzīvi un labākais, ko šādā gadījumā darīt – mazulim netraucēt. Tāpat palīdzība nav vajadzīga apaļīgam un ņipram mazulim, kuru vēl klāj baltā pūka, jo, iespējams, tas gaida māti.

 

Ja māc šaubas par ronēna veselības stāvokli, tas izskatās novārdzis vai ir redzami ievainojumi, ieteikums sazināties ar Dabas aizsardzības pārvaldes speciālistiem - tālr. 67509545, 29123431. Patvarīgi ronēnu pārvietot nav ieteicams.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: