Trīsdesmit dabas draugi no Liepājas, Ventspils, Tukuma, Jūrmalas un Rīgas piedalījās auto ekspedīcijā “Bāku medības Kurzemē” kopā ar bāku mednieku Raimondu Rātu.

Ekspedīcijas dalībnieki bija apskatīt Ovīšu, Miķeļtorņa, Slīteres un Kolkas bākas. Ekspedīcijas noslēgumā, kad saule jau bija norietējusi, dabas draugi vēroja, cik neparasti skaista izskatās Mērsraga bāka tumsā.

Ekspedīcijā piedalījās jaunieši, ģimenes ar bērniem un vairāki seniori. Ovīšu bākā ekspedīcijas dalībnieki gida pavadībā iepazina bāku darbības mehānismus visā pasaulē un uzzināja interesantus faktus par bāku vēsturi.

Noslēgumā, pulcējoties kempingā Mērsragā, ekspedīcijas dalībnieki atklāja savus iespaidus un gūtās atziņas. Izrādījās, ka ekspedīcijā ir piedalījies arī augstākās klases tāljūru jahtu kapteinis Ģirts Avotiņš. Viņš atklāja, ka arī mūsdienu tehnoloģiju laikmetā bākām ir milzīga nozīme, jo tās vienmēr rāda kuģotājiem pareizo virzienu atšķirībā no GPS, kas var kļūdīties.

Biedrība Dabas Draugi aicina sekot piemēram un savā draugu vai ģimenes lokā apceļot skaistākās Kurzemes bākas. Biedrība ir apņēmusies katru mēnesī atklāt sabiedrībai, cik viegli ir brīvdienās draugu lokā aktīvi atpūsties Latvijas dabā. Informācija par ekspedīcijām un pārgājieniem bez maksas pieejama ikvienam internetā www.dabasdraugi.lv.

Biedrība Dabas Draugi ir brīvprātīga jauniešu organizācija. Tās misija ir veidot radošu vidi, kurā aktīvi jaunieši varētu paust savu dabas mīlestību, radot jaunas aktīvās atpūtas iespējas Latvijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: