Lai novērstu pagājušā gada rudens vētras radītos zaudējumus trīs pašvaldībās, arī Ventspils pilsētā, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) lūgs valdību piešķirt 26 603 eiro.

Vētras seku novēršanai līdzekļus VARAM lūgusi Dundagas novada un Lubānas novada pašvaldība, kā arī Ventspils pilsētas pašvaldība.

Vislielāko finansējumu lūgusi tieši Ventspils pilsētas pašvaldība - tai nepieciešami 15 692 eiro. Tai jākompensē izdevumi, kas saistītie ar daudzviet vētrā lauzto koku nozāģēšanu. Vētras laikā Ventas upes viļņi izskaloja Dienvidu mola brauktuves grantēto segumu, savukārt Tārgales ielā pie Pārventas bibliotēkas nolauztais koks sabojāja gājēju ietves bruģa segumu. Tāpēc ir jāatjauno grants segums un bruģakmens. Kopumā Ventspilij vētras seku novēršanai nepieciešami 22 417 eiro.

Dundagas novada pašvaldībai nepieciešami līdzekļi 7421 eiro apmērā. Līdzekļi nepieciešami, lai demontētu dzīvojamo māju "Akmentiņi", kurai vētras laikā uzkrita koks, un dzīvošana šajā ēkā nav iespējama. Dundagas novada Kolkā ēkai "Jūras pērles" uzkrita koks, un ir nepieciešams jumta remonts. No valsts budžeta plānots piešķirt 5195 eiro

Lubānas novada pašvaldība lūgusi kompensēt 5716 eiro vētras seku novēršanai. Lubānas novada pašvaldība informējusi, ka 29. oktobra vētrā Lubānas vidusskolas sporta zāles jumtam ir norauta hidroizolācija un siltumizolācija, bojātas jumta vējmalas brusas 26 metru garumā, vējmalas skārda profils 26 metru garumā, koka brusa nosedzošā karnīze 26 metru garumā, jumta lāsene 25 metru garumā, ūdens tekne 25 metru garumā un pieci jumta vēdināšanas aeratori. Kopumā pašvaldībai nepieciešami 8164 eiro.

Visām trim pašvaldībām vētras seku novēršanai nepieciešami 38 003 eiro, taču pašas pašvaldības apņēmušās segt 30% no nepieciešamajām izmaksām, kas kopā ir 11 400 eiro. Savukārt pārējo summu - 26 603 eiro - plānots piešķirt no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Par finansējuma piešķiršanu 4. martā lems valdība.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: