Šorīt ap plkst. 06.45 a/s „Sadales tīkls” notika bojājums kabeļu sistēmā, aptuveni uz stundu atstājot bez elektrības daļu Ventspils.

Tā kā šis nav pirmais šāds gadījums - 2013. gadā šādas avārijas notika divas reizes, Ventspils pašvaldība jau pagājušo gadu veica vairākas nopietnas sarunas ar a/s „Sadales tīkls” vadību un intensīvi risināja jautājumu par nepieciešamību investēt, lai situāciju ar elektrības padeves avārijām atrisinātu un šādi gadījumi neatkārtotos.

 

Ventspils pilsētas domes vadības mērķtiecīgas darbības rezultātā tika panākts, ka šogad arī tiks veiktas reālas darbības situācijas uzlabošanai – tiks uzstādīti speciāli jaudas slēdži, lai elektrības pārrāvumu gadījumos tie automātiski pārslēgtos un strāvas padevi nodrošinātu no cita punkta.

 

Atgādinām, ka šorīt bez elektrības tika atstāta liela daļa iedzīvotāju Inženieru ielā, Vasarnīcu ielā, Poruka ielā un citās apkārtnes ielās, šo ielu rajonos nedega ielu apgaismojums un nedarbojās vairāki luksofori. Ņemot vērā, ka elektrības pārrāvums notika rīta stundās, laikā, kad iedzīvotāji gatavojās savai darba dienai un elektrības nodrošinājums ir īpaši būtisks, elektrības neesamība noteikti radīja ne mazums neērtību.

 

Ar speciālas laboratorijas palīdzību tika noteikta precīza bojājuma vieta – zem ietves Vasarnīcu ielas un Lielā prospekta krustojumā, kur tika konstatēta bojāta kabeļu uzmava kabeļu savienojuma vietā.

 

Primāri, aptuveni 30 minūšu laikā, elektrības padeve tika atjaunota Ventspils slimnīcai, pēc tam pakāpeniski elektrība tika atjaunota arī pārējai bez elektrības palikušai pilsētas daļai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: