Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Tehnoloģijas ienāk arī bērnudārzā

Interaktīvās tāfeles tagad lieto arī bērndārznieki. Tās uzstādītas visās Ventspils pirmsskolas izglītības, arī Bitītē, un šo mācību līdzekļu iespējas novērtē kā bērni, tā viņu skolotājas.

Robežsargi iedzīvojas Ostas ielā

Valsts robežsardzes Ventspils pārvaldes darbinieki jau kādu laiku apdzīvo jaunās telpas Ostas ielā, taču šaurības dēļ daļa no viņiem palikuši arī vecajās ēkās.

2.lpp. Viedoklis: „Ar prātu nesaprast”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Mans 11 gadus vecais dēls ar nepacietību gaida rītdienu, kad tiks iedegta Soču olimpiskā uguns un sāksies ziemas olimpiskās spēles. Viņam tas ir liels notikums un bērna apziņā pagaidām to nespēj aptumšot korupcijas, cenzūras, terora draudu un cilvēktiesību pārkāpumu ēna. Vienīgā neizpratne viņam ir par to, kā spēles varēs notikt vietā, kur šobrīd ir padsmit grādu silts. Visticamāk, turpmākajās dienās pārliecināsimies, ka var.»

3.lpp.

Gudrais luksofors sevi attaisnojis

Jau divus gadus pašā intensīvākajā pilsētas krustojumā veiksmīgi darbojas unikāls luksofors, kas pārslēdz signālus atkarībā no satiksmes intensitātes.

Kur var saņemt invalīdu ratiņus

Kopš Ventspilī ir slēgts Tehnisko palīglīdzekļu centrs, cilvēkiem nereti jārisina neparedzētas problēmas, kad steidzami ir jāsadabū invalīdu ratiņi, funkcionāla gulta vai jebkāds cits palīglīdzeklis invalīdiem. Izrādās, ka ventspilniekiem ir vairākas iespējas šajā jomā.

4.lpp. Reklāma.

5.lpp. Intervija. Katram cilvēkam ir savs ceļš ejams

IRINA SIŅICINA nebaidās minēt savu vecumu – 52. Viņa izskatās daudz jaunāka, ir enerģiska, aktīva, atvērta. Vai to nodrošina no vecākiem mantotie gēni, raksturs vai tēls ir pašas veidots – izejot cauri slimībai, grūtībām un sava ceļa meklējumiem? Irinas atradumi ir veselīga dzīvesveida un norūdīšanās augstākā pakāpe – viņas uzturā ir tikai veģetāras maltītes, Irina norūdās, ik rītu pagalmā aplejoties ar akas ūdeni, kā arī peldoties ziemā – ledus vāka klātajā Ventā.

6.lpp. Sports. Olimpieša portrets. Mārtiņš Rubenis

Līdz Soču olimpisko spēļu atklāšanai palikusi vairs tikai viena diena. Kā viens no pirmajiem tajās uz starta izies mūsu kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis. Savās piektajās olimpiskajās spēlēs viņš nospraudis sev tikai vienu mērķi – kāpt uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena.

Jaunatnes čempionātā triumfē 4. vidusskola

Ventspilī notika Latvijas Jaunatnes čempionāts frisbijā. Tajā gan meiteņu, gan zēnu konkurencē uzvaras laurus plūca Ventspils 4. vidusskolas spēlētāji.

FK Ventspils neizšķirts ar Spartaku

Trešo spēli Ziemas kausa izcīņas turnīrā futbolā aizvadījuši FK Ventspils futbolisti. Aizraujošā un brīžiem arī asā spēlē – no laukuma tika noraidīti abu komandu pamatvārtsargi – viņi cīnījās neizšķirti (1:1) ar Jūrmalas Spartaku.

 

7.lpp. Izglītība. Mācībām izmanto arī mobilos

Mācību procesā arvien lielāku lomu ieņem modernās tehnoloģijas. Pedagogi apzinājušies, ka audzina digitālos pilsoņus, tāpēc mācības arvien vairāk pielāgo viņu vēlmēm, interesēm un uztveres īpatnībām.

Reklāma

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: