Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Nedēļu dzīvo bez ūdens

Aptuveni 20 dzīvokļu iedzīvotāji no Pērkoņu ielas 17 un 19 veselu nedēļu dzīvo bez ūdens – viņi nevar ne nomazgāties, ne pagatavot ēdienu, ne izmantot tualeti.

No plkst. 5 rītā stāv rindā uz skolu

Divās no Ventspils skolām jau pirmajās topošo pirmklasnieku reģistrēšanas stundās aizpildītas visas plānotās vietas. Lai pierakstītu bērnu izvēlētajā skolā, vecāki agri no rīta vairākas stundas stāvējuši rindā.

2.lpp. Viedoklis: «Prestižs vai kvalitāte?», laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Megija Zakalovska

«Uzzinot, ka ir tādi vecāki, kas ziemas apstākļos plkst. 5 no rīta gaida, kad vērsies skolas durvis, lai savu topošo pirmklasnieciņu reģistrētu tieši šajā skolā, neviļus gribas aizdomāties – kāpēc? Un nevis tāpēc, ka vajadzētu rast citu risinājumu pieteikšanās veidam, bet gan risināt iemeslus, kāpēc 65 vecāki savu bērnu vēlas reģistrēt vienā skolā, bet tikai astoņi – citā.»

3.lpp.

Pilsētai jauna galvenā māksliniece

Jau trešo nedēļu Ventspils domē strādā jauna pilsētas galvenā māksliniece – Anda Mendriķe. Pēc vairāk nekā desmit studiju gadiem, kas pavadīti Rīgā, viņa ir atgriezusies dzimtajā pilsētā. Intervijā Anda ieskicē skatījumu par darāmajiem darbiem.

Kaķenīte meklē savus saimniekus

Jau vairākas dienas pie Brīvības ielas 27. mājas pirmās kāpņu telpas uzturas daudzkrāsaina kaķenīte – viņas kažociņš ir balti melns ar brūnu.

4.lpp.

Talsu grūtnieces iepazīst nodaļu

Pateicoties pozitīvajām atsauksmēm, Ventspils slimnīcas dzemdību nodaļu bērniņa dzimšanai arvien biežāk izvēlas talsenieces. Pagājušajā nedēļā slimnīcu apciemoja grūtnieces no Talsiem.

Priežu čiekuru spēks burciņā

Ziemas mēnešos, kad saaukstēšanās sāk savu triumfa gājienu, mūsdienu modernie medikamenti ne vienmēr palīdz, tāpēc talkā nāk pūralādēs glabātās receptes.

5.lpp. Budžets 2014. Pilsētas budžeta anatomija

Ventspils budžeta ieņēmumi šogad plānoti lielāki nekā pērn. Lai arī valdības pieņemtās izmaiņas nodokļu likumos apgriezušas līdzekļus vietvarām, kopējā ekonomiskā aktivitāte Ventspilī sola pat budžeta pieaugumu.

6.lpp. Sports. Olimpieša portrets. Haralds Silovs

Soču olimpiskās spēles tuvojas straujiem soļiem. Līdz to atklāšanai atlikušas vairs tikai divas dienas, tāpēc Ventas Balss turpina iepazīstināt ar mūsu sportistiem, kas piedalīsies šajā olimpiādē. Pienākusi kārta ātrslidotājam Haraldam Silovam, kas četrgades svarīgākajās sacīkstēs startēs trīs disciplīnās – 500, 1000 un 1500 metros.

Izloze, kas noteikti jāizmanto

Savus pretiniekus 2015. gada Eiropas čempionāta otrajā kvalifikācijas turnīrā uzzinājusi Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība – tā ielozēta vienā apakšgrupā ar Zviedrijas, Slovākijas un Rumānijas valstsvienībām.

Telpu futbolisti noskaidroja labākos

Pārventas sporta hallē notika tautas sporta programmas Nāc unsporto! un Nord Trop kausa izcīņa telpu futbolā. Sacīkstes norisinājās divās grupās – tautas un veterānu 40+. Pirmajā no tām uzvaras laurus plūca mūsu pilsētas vienība VTO, bet otrajā – FK Ventspils veterāni.

7.lpp. Eiro klāt. Monētu klāsts kā dzeņa vēders

(Turpinājums. Sākums 9. un 14., 21. un 31. janvāra Ventas Balsī)

Ventspilnieki juku laikos. 1941. gads. Sirpis un āmurs virs Ventspils

(7. turpinājums. Sākums 8. janvāra Ventas Balsī)

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: