Ventspils Jaunrades namā notika jauno vides pētnieku foruma “Skolēni eksperimentē!” 1.kārta. Šādu forumu nu jau tradicionāli ik gadu rīko Izglītības ministrijas Valsts izglītības satura centrs sadarbībā ar Bērnu un jauniešu vides izglītības centru Rīgā „Rīgas Dabaszinību skola”, Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultāti, pašvaldību izglītības pārvaldēm un izglītības iestādēm.

Foruma mērķis – sekmēt skolēnu izpratni par vidi un tās problēmām, popularizēt skolēnu pētniecisko darbību, kā arī aktivizēt un paplašināt vides izglītības darbu izglītības iestādēs. Ventspilī foruma organizēšanas koordināciju veica Vides zinību metodiskās apvienības vadītāja, Ventspils 4.vidusskolas skolotāja Inguna Bērzniece.

Ventspilī vides pētnieku konkurss jau tradicionāli notiek Zilā karoga kustības ietvaros. Šogad forumā piedalījās 8 skolēnu komandas no Ventspils 4.vidusskolas (skolotāja Aiva Belte), 5. vidusskolas (skolotājas Ilze Korna un Dace Feldmane) un 6.vidusskolas (skolotāja Iveta Burka).

Žūrijas komisija, izvērtējot skolēnu eksperimentus pēc pētījuma idejas oriģinalitātes un novitātes, vides izglītības satura, izziņas vērtības, kā arī pēc skolēnu ieinteresētības un spējas demonstrēt un izskaidrot savu pētījumu, par labāko atzina Sanda Mārtiņa Caunes no 5. vidusskolas ar eksperimentu „Elektroskops un elektromagnēts”. 2. vietu ieguva 4.vidusskolas skolnieču Ketlīnas Jaunozolas un Annas Bumbieres eksperiments „Vielu atdalīšana”, savukārt 3.vietu dalīja 6.vidusskolas skolēnu Līnas Ozolas, Egitas Pujātes, Ata Lauvas un Ričarda Kiršteina eksperiments „Skābie lieti” un 5. vidusskolas skolēna Sandra Korna darbs „Brīnumi, ko dara etiķis”

 

Interesantākais darbs tika izvirzīts dalībai 2. kārtā, kad skolēni tiekas forumā Rīgā, Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultātē. Šogad tas būs Sanda Mārtiņa Caunes eksperiments „Elektroskops un elektromagnēts”. Ar šo eksperimentu Sandis Mārtiņš pārstāvēs Ventspili foruma 2.kārtā Rīgā.

 

Jauno vides pētnieku forums „Skolēni eksperimentē!” ir viena no vides izglītības aktivitātēm. 2014.gadā Ventspils pilsētas izglītības pārvalde sadarbībā ar Domes Vides uzraudzības nodaļu 5.martā organizēs vides izziņas spēļu konkursu „Iepazīsti vidi!”, bet š.g. 9.aprīlī notiks ikgadējā vides olimpiāde.

 

Par foruma dalībnieku var kļūt ikviens pamatskolas skolēns vai interešu izglītības iestāžu audzēknis, kurš veicis praktiskus, ar vidi saistītus pētījumus, novērojumus un eksperimentus. Tas var būt gan individuāls gan grupas darbs. Konkursa 1.kārtā dalībnieki demonstrēja savus praktiskos pētījumus un eksperimentus.

 

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: