Šonedēļ vietām vēl ir gaidāms neliels sals, bet pamazām to nomainīs atkusnis un gaisa temperatūra visā Latvijā paaugstināsies virs 0 grādu atzīmes, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Naktī uz otrdienu nokrišņu zona no Latvijas atkāpsies, un arī turpmākajās dienās ievērojami nokrišņi netiek prognozēti - debesis brīžiem skaidrosies un uzspīdēs saule. Naktīs gan vēl vietām saglabāsies mērens sals, viszemākā gaisa temperatūra sagaidāma naktī uz trešdienu, 5. februāri, kad teritorijas lielākajā daļā gaisa temperatūra pazemināsies līdz mīnus 8, mīnus 13 grādiem.

Dienas laikā sals mazināsies un atsevišķos rajonos to nomainīs atkusnis. Arī vējš šajās dienās būs mērens, tāpēc sajūtu temperatūra nebūs krasi zemāka par gaisa temperatūru.

Darba nedēļas beigās un brīvdienās atmosfēras spiediens pazemināsies, tāpēc ir gaidāmi nokrišņi slapja sniega, sniega un lietus veidā, turklāt pastiprināsies vējš, kas brāzmās sasniegs 13-17 metrus sekundē. Taču gaisa temperatūra vēl vairāk paaugstināsies - naktī tā būs mīnus 3, mīnus 4 grādu robežās, piekrastes rajonos - no 0 līdz plus 2 grādiem. Dienas laikā termometra stabiņš pakāpsies līdz plus 4 grādu atzīmei.

Šādos laika apstākļos bieži ir gaidāms apledojums - gan sasalstošs lietus, gan arī lietus, kas sasals, tiklīdz gaisa temperatūra pazemināsies.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: