Baltijas valstu parlamentu sadarbības organizācija Baltijas Asambleja aicina vidusskolu un ģimnāziju 10.-12.klašu skolēnus no visām trim Baltijas valstīm piedalīties eseju konkursā  „Ko man nozīmē Baltijas ceļš”, iedziļināties tā laika vēsturiskajos notikumos no šodienas perspektīvas un paust savas pārdomas un sajūtas. 

Trīs labāko darbu autoriem no katras Baltijas valsts būs iespēja piedalīties BA 33.sesijā, kas notiks šī gada 23. un 24.oktobrī Tallinā, Igaunijā. 

 

Jaunieši aicināti iesūtīt esejas līdz šī gada 31.martam, norādot savu vārdu un uzvārdu, uz e-pastu BAesejukonkurss@saeima.lv vai pa pastu uz adresi - Baltijas Asamblejas Latvijas delegācija, M.Trokšņu iela 2, Rīga, LV-1811.

Darbus katrā klašu grupā BA Latvijas delegācija vērtēs atsevišķi. Katrā grupā divi labākie darbi tiks izvirzīti otrajai kārtai, kurus vērtēs BA Prezidijs.

 

Konkursa mērķis ir motivēt jauniešus aktīvi līdzdarboties Latvijas un pasaules politiskajos, ekonomikas un sociālajos procesos, veicināt interesi par Baltijas valstu sadarbību, kopīgajām vērtībām, kultūras mantojumu un reģiona attīstību. Eseju konkursu organizē Latvijas Republikas Saeima un Baltijas Asambleja.

 

Šogad svinēsim Baltijas ceļa 25.gadadienu – ir pagājis ceturtdaļgadsimts, kopš 1989.gada 23.augustā divi miljoni baltiešu, apliecinot savas alkas pēc brīvības, pašnoteikšanās un demokrātijas, izveidoja 600 km garu ķēdi, kas savienoja trīs Baltijas galvaspilsētas. 

 

Foto:itl.rtu.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: