Laikraksta «Ventas Balss» otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Sildāmies atmiņu ugunskuros

Šodien atceramies svarīgas lappuses mūsu vēsturē – tās, kurās mēs paši, mūsu vecāki vai vecvecāki esam veidojuši. Atmiņās esam 1991. gada janvāra notikumos, kad visa Latvija – klātienē vai domās – bija Rīgā, barikādēs.

No aukstuma slēpjas patversmē

Iestājoties salam, Latvijas Samariešu apvienības Ventspils nodaļas naktspatversme sāk strādāt visu diennakti. No šodienas rūpes sociālajiem darbiniekiem pieaugs, jo viņi jāgādā ne tikai par diennakts bezpajumtniekiem, bet arī par Sociālās aprūpes centra Vēji iemītniekiem.

2.lpp. Viedoklis: «Visskaistākās...», laikraksta «Ventas Balss» galvenās redaktores vietniece Līga Gabrāne.

«Pirmo reizi vārdu «visskaistākās» attiecībā uz Latvijas eiro monētām izdzirdēju Jaungada naktī televīzijā. Vien finanšu ministra Andra Vilka teiktais, maģiski zilajām ugunīm mirdzot pie bankomāta, no kura svinīgi tika izņemtas pirmās eiro banknotes, nekādi neļāva nojaust, kāpēc viņš tā saka; kurš tā ir izlēmis – vai viņš pats, vai Latvijas iedzīvotāji, vai citu Eiropas valstu pilsoņi.»

3.lpp.

Piltenē atklāts higiēnas punkts

Piltenē, Lielajā ielā 2A, ēkā, kur atrodas arī pilsētas muzejs, ģimenes ārsta prakse, aptieka un frizētava, darbību uzsācis sabiedriskais pakalpojumu punkts.

Sals netraucē iegremdēties svētajā ūdenī

Kunga Kristīšanas svētkus pareizticīgie visā pasaulē atzīmē ar iegremdēšanos ūdenī. Neskatoties uz bargo salu, arī Ventspilī 19. janvārī plkst. 14 ledaino Ventas upes ūdeni līdzās Ostas kapteiņdienesta ēkai izbaudīja ap 100 cilvēku.

4.lpp. Kriminālziņas. Mūspusē noziedzība nedaudz samazinās

Pagājušajā gadā Ventspilī un novadā reģistrēti 936 noziedzīgie nodarījumi, kas ir par 21 nodarījumu jeb 2% mazāk nekā 2012. gadā.

Tiesā par piekaušanu līdz nāvei

Uzsākta tiesvedība pret diviem jauniešiem, kas pagājušajā vasarā piekāva 48 gadus vecu vīrieti, kurš vēlāk slimnīcā mira.

Par 38% pieaug avārijās cietušo skaits

Ventspilī un novadā avāriju skaits pērn bijis identisks iepriekšējā gada statistikai, taču tās bijušas smagākas, būtiski pieaugot ievainoto skaitam.

5.lpp. Eiro klāt. Monētu klāsts kā dzeņa vēders (Turpinājums. Sākums 9. un 14. janvāra Ventas Balsī)

Ventspilnieku rokās jau nonākušas daudzu citu valstu eiro monētas. Kā novērojusi Ventas Balss, mūspusē aizvien vēl populārākās ir Vācijas, Francijas, Spānijas, kā arī Nīderlandes eiro monētas. Turpinām iepazīstināt ar gana raibo eiro monētu klāstu.

6.lpp.

Unikālā Grāmatu draugu ķēde vieno

Vienā no centrālajām norisēm Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas pasākumā – akcijā Gaismas ceļš – Grāmatu draugu ķēde – 18. janvārī piedalījās arī 10 Ventspils pilsētas un novada – Ugāles, Užavas, Jūrkalnes, kā arī citu pagastu bibliotekāri.

Puķītim ceturtā vieta Eiropas čempionātā

Izcilu panākumu Drēzdenē (Vācija) notikušajā Eiropas pieaugušo čempionātā šorttrekā guvis mūsu labākais šī sporta veida pārstāvis Roberto Puķītis – viņš izcīnījis augsto ceturto vietu 1500 metru distancē, kas ir arī sportista augstākais sasniegums viņa līdzšinējā karjerā.

Vieglatlēti gūst panākumus Katrīnas kausā

Kuldīgā jau ceturto gadu pēc kārtas notika vieglatlētikas sacensības Katrīnas kauss, kas pēdējos gados kļuvušas arī par lielākajām ziemas sezonas sacensībām visā Latvijā. Labs sniegums tajās padevās arī mūsu pilsētas vieglatlētiem, kas izcīnīja vairākas godalgotās vietas.

7.lpp. Reportāža. Kalnu gāž apkārt

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: