Kad vēl svinēt Tējas svētkus, ja ne tagad, kad ārā pūš sīvais austrumvējš? Tāpēc Ventspils muzeja Amatu māja 25. janvārī no plkst. 11.00 līdz 13.00 svinēs Tējas svētkus, kuros būs iespēja ne tikai sasildīties, bet arī uzzināt ko jaunu par dažādu tautu tējas tradīcijām.

Piemēram, to, ka ķīnieši tēju dzer jau piectūkstoš gadus, bet turki - visas dienas garumā. Turklāt, dzer no nelielām stikla glāzītēm, pievienojot cukuru. Japānā par tējas ceremonijas pamatlicēju uzskata Muratu Sjuko, vai Dzjuko ( 1422 – 1502). Tējas meistari pievērsa īpašu uzmanību plašuma radīšanai ap Tējas namiņu, kā rezultātā ir radies Tējas dārzs (tjaniva). Patvāris virtuvē mūsdienās, protams, ir antikvārs priekšmets, bet krievu tradicionālā tējas dzeršana bez tā spožuma nav iedomājama. Patvārī, kas ir kurināms ar bērzu oglēm, skaidām vai čiekuriem, gatavotajai tējai esot pavisam cita garša. Tradicionāli tēja ir ļoti spēcīga, interesanti, ka pēc tās stipruma tikusi vērtēta saimnieka viesmīlība.

 

Amatu mājas saimnieces solās būt viesmīlīgas un apmeklētājiem būs iespēja iepazīt japāņu, turku, angļu, krievu un latviešu atšķirīgās tējas dzeršanas kultūras. Būs iespēja nogaršot un iegādāties dažādas tējas, kā arī izliet savu tējas sveci.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: