Viļņā noslēgusies informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) jomai veltītā starptautiskā konference „ICT 2013”, kurā piedalījās pāsrtāvji no 18 Latvijas iestādēm, tostarp arī no Ventspils Digitālā centra.

Konferences ietvaros norisinājās vērienīga izstāde, kurā tika pārstāvēti vairāk kā 200 dažādi IKT projekti, kas šobrīd tiek īstenoti ar Eiropas Komisijas finansiālo atbalstu. Arī Ventspils Digitālā centra delegāti piedalījās izstādē kopā ar sadarbības partneriem no Spānijas un pārstāvēja projektu „Eiropiešu Digitālo Prasmju Veicināšana” (SEED). Par projektu visu 3 izstādes dienu laikā tika stāstīts interesentiem no dažādām pasaules valstīm, kuri meklēja sadarbības partnerus vai arī vēlējās vairāk uzzināt par IKT projektu darbību un rezultātiem. Tas viss ir devis labu pamatu SEED projekta turpmākai attīstībai.

 

Kā iepriekš tika informēts, SEED projekta ietvaros ir izstrādāta programma, ar kuras palīdzību ir iespējams attēlot iedzīvotājiem aktuālu informāciju, izmantojot tādas ierīces kā viedtālruņus, planšetdatorus, televizorus utt. Ventspilī ar šīs programmas palīdzību tiek pārvaldīti 27 lielizmēra interaktīvie ekrāni, kuri sniedz vietējiem iedzīvotājiem informāciju par e-pakalpojumiem, jaunākajām ziņām, laika prognozi, pasākumiem pilsētā un citām aktuālām tēmām. Līdzīgā veidā programma tiek izmantota arī tādās valstīs kā Spānija, Čehija, Rumānija, Kipra, Bulgārija un Horvātija. SEED projekts darbojas jau ilgāk kā gadu, un tā realizētājs Latvijā ir Ventspils Digitālais centrs. Projektu īsteno Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju politikas atbalsta programma (ICT PSP) ar Eiropas Komisijas finansiālo atbalstu.

 

Sīkāk ar projekta norisi iespējams iepazīties mājas lapā www.seed-project.eu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: