Ventspils 4. vidusskolas absolvente un tagad Latvijas Universitātes studente Antra Bērziņa, pateicoties saviem panākumiem mācībās, ieguvusi 2000 latu stipendiju .

Trešo gadu pēc kārtas stipendijas, kuru mērķis ir atbalstīt Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes un Latvijas Lauksaimniecības universitātes eksakto zinātņu studentus, kuri ir labākie savā pētnieciskajā studiju jomā, piešķir uzņēmums „Valpro”.

 

Antra ar teicamām sekmēm absolvējus 4. vidusskolu, bet šobrīd studē Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultātes 2. kursā un ieguvusi Latvijas Universitātes Fonda mecenātu stipendiju.

 

Par sevi Antra stāsta: „Gan skolas gados, gan vēl vairāk tagad, studējot Latvijas Universitātē, mani saista organiskā ķīmija, tai skaitā, jaunu ārstniecības vielu meklējumi, tāpēc esmu uzsākusi gan padziļināti apgūt organisko ķīmiju, gan tajā veikt zinātniski pētnieciskos darbus. Esmu pievienojusies profesora A. Zicmaņa grupas vadītajiem pētījumiem par jaunu sintēzes metožu izveidi. Šajā jomā veicu jonu šķidrumu izgatavošanu, raksturošanu un lietošanu par šķīdinātājiem, lai turpmāk izveidotu labākas par esošajām tehnoloģijas zāļu vielu un arī citu organisko vielu izgatavošanai.”

 

Šogad Latvijas Universitātes Fonds sadarbībā ar mecenātiem 2013./2014. akadēmiskajā gadā piešķīris 91 stipendiju par kopējo summu 178 000 latu. Stipendijas ieguvuši Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes, Rīgas Stradiņa universitātes, Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Liepājas Universitātes studenti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: