Trešdien, 6. novembrī, plkst. 12.30 notiks SIA „„Ventspils nafta” termināls” Civilās aizsardzības mācības.

Civilās aizsardzības mācības tiek rīkotas saskaņā ar 2005. gada 19. jūnija Ministra kabineta noteikumiem Nr. 532 „Noteikumi par rūpniecisko avāriju riska novērtēšanas kārtību un riska samazināšanas pasākumiem” un 2008. gada 27. septembra Ministru kabineta noteikumu Nr. 772 „Noteikumi par civilās aizsardzības mācību veidiem un organizēšanas kārtību” prasībām.

Mācību uzdevums ir pārbaudīt ""Ventspils nafta" termināls" ugunsdrošības un ugunsdzēsības inženiertehnisko risinājumu atbilstību reāliem ugunsgrēka apstākļiem, pārbaudīt termināļa dienestu spēju rīkoties ārkārtas situācijās un pieņemt pareizus lēmumus, atstrādāt ar VUGD KRB Ventspils daļas personālsastāvu ugunsgrēka dzēšanas īpatnības naftas produktu uzglabāšanas rezervuāru parkos.

Tāpat mācību laikā glābēji pārbaudīs mācībās iesaistīto institūciju sadarbību palīdzības iesaistīšanas gadījumā, atstrādājot štāba darbību, pārbaudīs un atstrādās ""Ventspils nafta" termināls" Krīzes vadības komandas darbību ugunsgrēka gadījumos naftas produktu uzglabāšanas rezervuāru parkos un pārbaudīs Ventspils pilsētas civilās aizsardzības plāna un ""Ventspils nafta" termināls" ārpusobjekta Civilās aizsardzības plāna atbilstību reāliem apstākļiem un Termināļa trauksmes un apziņošanas sistēmas darbību.

Ventspils pilsētas Civilās aizsardzības komisiju mācību laikā sasaukt nav plānots. Mācību laikā var tikt ieslēgtas uzņēmuma civilās aizsardzības sirēnas, kuras būs paredzētas mācību dalībniekiem. Iedzīvotājiem lūdzams izturēties ar sapratni pret iespējamajiem satiksmes ierobežojumiem uzņēmuma tuvumā un neņemt vērā skanošās sirēnas šajā laikā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: