Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Rukšu un briežu vārdā – paldies!

Jau trešo gadu 5. vidusskola ar mērķi sagādāt Briežu dārza iemītniekiem garšīgu pārsteigumu organizē zīļu mačus. Šogad savākti 1536 kilogrami, kā skolas bērni smejas, mežacūku konču.

Graudu terminālis ignorē iedzīvotājus

Uzņēmuma Ventspils Grain Terminal piesārņojošās darbības atļaujas izmaiņu sabiedriskās apspriešanas laikā tapa skaidrs, ka graudu terminālis ignorē ne tikai iedzīvotāju intereses, bet arī Valsts Vides dienesta viedokli.

2.lpp. Viedoklis: «Tava balss», ventasbalss.lv redaktors Pēteris Neimanis

«Ik pa laikam iedzīvotāju viedoklis tiek prasīts kādās sabiedriskajās apspriedēs, aptaujās, tiek rīkotas informācijas un atvērto durvju dienas, kur arī iespējama viedokļu apmaiņa, taču tikai retu reizi šādi pasākumi ir tiešām labi apmeklēti. Tajā pašā laikā ar sūdzībām un neskaidrībām nākas saskarties regulāri, arī par tēmām, kas tiek vai kuras varētu apspriest šādās reizēs.»

3.lpp.

Nelīdzsvarotā sieviete paliks turpat

Ugāles ielas mājā dzīvojošo sievieti ar garīga rakstura traucējumiem pagaidām uz citurieni nepārvietos. Šim kaimiņu lūgumam šobrīd nav pamata.

Zobārstu labdarībai trūkst naudas

Daudzviet Latvijas populārākajās zobārstniecības praksēs šobrīd izsmelti valsts apmaksātie pakalpojumi bērniem. Ventspilī pagaidām situācija nav kritiska.

4.lpp.

Skolēni muzicē Latvijai

Jau septīto reizi par godu valsts svētkiem notiks skolēnu parāde jeb radošais festivāls Muzicējam kopā.

5.lpp.Vide. Ģimenes mīlule Rozīte

Darīt labu ir pavisam viegli un vienkārši. Taču nezin kāpēc tas izdodas ne visiem. Vīkaļu ģimenē labdarība ir pašsaprotama lieta, tā mudina apstāties un saredzēt, ka kādam ļoti nepieciešama palīdzība.

Rokassomiņas vietā – fotoaparāts

Ilvai Buntikai patīk fotografēt ikdienas lietas, kas pamanītas un piesaistījušas ar kaut ko īpašu: tikko atvērušos ziedu, kas vizuļo rīta rasā, ceļmalas žogu, zirgu skrējienā, muzejpedagoģisko nodarbību dalībniekus muzejā. Tomēr visbiežāk attēlā galvenā ir daba un cilvēks tajā.

6.lpp. Sports. Rubenis apgūst Soču trases viltības

Krievijā, Soču olimpiskajā trasē Sanki, šonedēļ norisinās starptautiskā treniņnometne kamaniņu sportā. Šo reto un lielisko iespēju izmēģināt nākamo olimpisko spēļu trasi garām nav laidusi arī Latvijas izlase un Mārtiņš Rubenis, kam ir lieli plāni saistībā ar četrgades galvenajām sacīkstēm.

Volejbolistiem zaudējums Limbažos

Otro zaudējumu Latvijas Nacionālās volejbola līgas čempionātā piedzīvojuši VK Ventspils spēlētāji, kas pretinieku laukumā, uzvarot pirmajā setā, beigās tomēr ar 1:3 piekāpās SK Limbaži volejbolistiem.

Basketbola drāma ar laimīgām beigām

Gods kam gods! Īstu cīnītāju raksturu nodemonstrējuši BK Ventspils basketbolisti, kas FIBA Izaicinājuma kausa pirmās kārtas spēlē izbraukumā spēja atspēlēt pat 18 punktu deficītu un ar 66:65 izcīnīja emocionālu uzvaru pār vienību Tartu Rock.

7.lpp. Brīvbrīdim. Iz pagājības...

Pirms 85 gadiem

1928. gads... Pilsētas valde rūpējas par pārventniekiem. Pagājušajā domes sēdē daži domnieki – pārventnieki aizrādīja, ka otrpus upei pie pārceltuves ļoti grūti piekļūt, jo bedrainajā krastmalā sakrājas ūdens peļķes. Tagad pilsētas valde piepilda bedres, un drīzumā šī neērtība būs novērsta.

Ventspilnieku receptes

Londonas olimpisko spēļu dalībnieka soļotāja ARŅA RUMBENIEKA sportiski veselīgā maltīte

Krustvārdu mīkla

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: