Lielākās Kurzemes un Vidzemes slimnīcas ir sagatavojušās šonakt gaidāmajai vētrai, aģentūra LETA uzzināja ārstniecības iestādēs.

 

Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca ir sagatavojusies dažādiem iespējamiem vētras radītiem apgrūtinājumiem. Kā pastāstīja slimnīcas galvenā ārsta vietnieks Olafs Ķeņģis, šodien slimnīcā notikusi nodaļu vadītāju un atbildīgo dienestu pārstāvju sapulce, kurā pārrunāta rīcība vētras laikā.

 

Mediķis teica, ka pārbaudīts arī slimnīcas ģenerators. Savukārt, gatavojoties ļaunākajai situācijai, sarūpētas ūdens rezerves, sveces un baterijas apgaismojumam. "Es gan ceru, ka tik tālu nenonāks. Principā slimnīca ir sagatavojusies. Visi spēki ir mobilizēti," viņš uzsvēra un arī atminējās 2005.gada stipro vētru. Tās laikā Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca palika gan bez elektrības, gan ūdens.

Kuldīgas slimnīcā notikusi darbinieku apspriede, kurā diskutēts par gaidāmo vētru, pastāstīja slimnīcas vadītājs Ivars Eglītis. Viņš norādīja, ka slimnīca ir gatava dažādām situācijām un ārstniecības iestādei jau ir pieredze rīcībai stiprās vētrās - viena no tām piedzīvota ap 2005.gadu, kad Kuldīgas slimnīcā vienīgajai tuvākajā apkaimē bijusi elektrība.

"Mēs īpaši par to vēju šobrīd neuztraucamies. Esam bijuši daudz draudīgākās situācijās. Ģenerators ir kārībā un viss ir nodrošināts," uzsvēra Kuldīgas slimnīcas vadītājs.

Gaidāmajai vētrai gatava jūtas arī Liepājas reģionālā slimnīca. "Slimnīca ir gatava visu laiku - 24 stundas diennaktī,"  uzsvēra slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase.

Līdzīgi arī Vidzemes slimnīca - par gaidāmo vētru un rīcību dažādos iespējamos gadījumos šodien atgādināts visiem slimnīcas struktūrvienību vadītājiem, skaidroja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Benita Brila.

Naktī uz otrdienu Latvijai pāri ejošais ciklons visspēcīgāk būs izjūtams Kurzemē, kur nakts pirmajā pusē vēja ātrums palielināsies līdz 28-30 metriem sekundē. Vēlāk, uz nakts otro pusi, stiprs vējš gaidāms Vidzemes ziemeļu rajonos, kur vējš pūtīs brāzmās no 20 līdz 25 m/s.

Rīgā vēja ātrums būs mazāks - ap 20 m/s -, jo nav gaidāma vēja virziena maiņa. Savukārt vismazāk vēja spēku varēs sajust dienvidaustrumu rajonu iedzīvotāji - Latgalē vējš pastiprināsies brāzmās līdz 15-17 m/s. Vējš pierims otrdien no rīta.

Vakar vētra pamatīgi plosījusies Lielbritānija, bet šodien krietni ticis Dānijai, kur fiksēta pat 55,5 metri sekundē spēcīga brāzma. Zviedrijas dienvidos pirmdienas vakarpusē vējš pūš ar ātrumu 42 m/s. 

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: