Laikraksta «Ventas Balss» otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Slimnīcā 500. mazulis

Ventspilnieku Anša un Karīnas ģimenes pieaugumam – meitiņai Katrīnai Nikolai – ir trāpījies gods kļūt par šā gada 500. jaundzimušo Ventspils slimnīcas dzemdību nodaļā.

Roņu kustībai atvēl Dampeļus

Ventspilī dzimusi jauna tradīcija – turpmāk ik svētdienu airēšanas bāzē Dampeļi pulcēsies roņi, lai komfortablos apstākļos baudītu ziemas peldi.

2.lpp. Viedoklis: «Roņi un kustību prieks», laikraksta Ventas Balss žurnāliste Megija Zakalovska

«Ziemas peldēšana jeb roņošana, protams, rosina gan dažādas emocijas, gan viedokļus. Vieniem tas šķiet lielisks veids, kā var norūdīties un uzlabot kā pašsajūtu, tā veselību, citiem – pilnīgs neprāts. Mani šie cilvēki aizrauj. Tāpat kā visi citi, kuriem ir kādi neikdienišķi vaļasprieki un nodarbošanās, kas sagādā prieku. Lai gan – nu jau šo veselības uzlabošanas paņēmienu iemīļojuši tik daudzi, ka par neikdienišķu to vairs nenosauksi.»

3.lpp.

Jau gatavojas jaunajai sezonai

Noslēgusies Piejūras brīvdabas muzeja sezona, Ventspils muzeja filiāles vadītājs Andis Dūdiņš to raksturo kā pasākumiem piesātinātu.

Dome lūdz neizsniegt jaunu atļauju

Izsmeļot visas normatīvajos aktos noteiktās tiesības un iespējas ietekmēt Ventspils tirdzniecības ostas piesārņojošo darbību un aizsargājot ventspilnieku intereses dzīvot tīrā vidē, Ventspils dome nolēmusi vērsties pēc atbalsta pie Ministru prezidenta Valda Dombrovska.

Dzērumā pakļūst zem riteņiem

Kāds piedzēries vīrietis pie sarkanās gaismas šķērsojis krustojumu. Pa ielu braucošā džipa vadītājs viņu nav savlaicīgi pamanījis, un sadursme bijusi nāvējoša.

4.lpp. Sveiks un vesels. Jūras lauvas rāda spēku

Jelgavas atklātajā ziemas peldēšanas čempionātā Jelgavas roņu kauss 2013, kas notika 2. novembrī, piedalījās arī Ventspils komanda, izcīnot vairākas godalgotas vietas.

Norūdīšanās pārākajā pakāpē

Pelde jūrā, upē vai ezerā, kad gaisa temperatūra noslīdējusi gandrīz līdz 0 grādu atzīmei vai jau ir sals, ir ekstrēma nodarbe, taču paši ziemas peldētāji jeb, kā tautā viņus sauc, roņi savas izjūtas pēc peldes dēvē par neatkārtojamām un pozitīvu emociju pilnām.

5.lpp. Brīvostas ziņas.

6.lpp. Sports. BK Ventspils pieveic līderi Neveži

Baltijas Basketbola līgas (BBL) pirmā grupu turnīra spēlēs trešo uzvaru izcīnījuši BK Ventspils basketbolisti – jaunā centra Anatolija Kaširova debijas mačā viņi savā laukumā pieveica B apakšgrupas līdervienību – Lietuvas Neveži.

Čempionu kronēšana atlikta uz pēdējo kārtu

Latvijas futbola Virslīgas čempionātā izspēlētas priekšpēdējās kārtas spēles. Tajās uzvaru svinēja gan FK Ventspils, gan Skonto FC, un tas nozīmē, ka čempions tiks noskaidrots tikai pēdējā kārtā, kurā ventspilniekus sagaida diezgan spēcīgs pārbaudījums – cīņa ar Rīgas Daugavu.

Koha un Suharevs labo valsts rekordus

Turpina priecēt mūsu jaunie svarcelšanas talanti Rebeka Koha un Ritvars Suharevs, kas burtiski progresē no sacensībām uz sacensībām. Abiem mūsu svarcēlājiem Ventspils atklātajā čempionātā kārtējo reizi izdevies labot Latvijas rekordus.

7.lpp. Brīvbrīdis. Iz pagājības...

...85 gadiem

1928. gads. Lieliska izkaušanās. Otrdienas pēcpusdienā pēkšņi izcēlies lielisks kautiņš Pārventā, Tārgales ielā 14. Sākuši plūkties Žanis L., viņa sieva un brāļi Alfreds un Ludvigs T. No Kantsona ciema. Kaušanās iemesls, cik zināms, bijusi kāda govs, ko L. gribējis pārdot. Kautiņā dalību ņēmusi arī L. sievasmāte, kura znotu dūšīgi sapērusi ar siksnu pa sēžamo vietu. Vissmagāk kautiņā cietis Žanis L., kuram ārsts, pie kura Žanis griezies, saskaitījis 13 brūces. Cietis arī Ludvigs T., kuram L. ar šķipeli pataisījis zilu aci. L. ziņojis arī policijai, ka viņam brāļi T. atņēmuši naudu – 5000 rubļu.

Krustvārdu mīkla

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: