Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Par siltumu maksāsim mazāk

Jaunais siltuma tarifs apstiprināts – tas ir pat zemāks par iepriekš prognozēto.

Aicina atpazīt iespējamo slepkavu

Valsts policija lūdz iedzīvotāju palīdzību attēlā redzamā vīrieša atpazīšanā, viņš tiek turēts aizdomās par sievietes piekaušanu līdz nāvei Gāliņciemā.

 

2.lpp. Viedoklis: «Kas netiek uz priekšu, tas atpaliek », laikraksta Ventas Balss žurnāliste Dace Vašuka

«Latvijas Satversmē noteikti būtu jāstiprina neaizskaramais kodols, tādēļ diskusija par preambulu, nācijas indentitāti, vērtībām un galu galā pat par tādiem, kā izrādās, neskaidriem un ne visiem saprotamiem jēdzieniem kā «latviešu tauta» un «Latvijas tauta» nav gluži nevietā.»

3.lpp.

Grūtnieces aprūpēs arī vecmātes

Ventspils slimnīcas dzemdību nodaļā vakar svinīgi atklāts grūtnieču aprūpes kabinets, kurā topošās māmiņas uzskaitē ņems vecmātes.

Apkopo prātus uzņēmējdarbības attīstībai

Trešdien notika pirmā jaunizveidotās Uzņēmējdarbības veicināšanas komisijas sanāksme, kuras laikā gan ievēlēja komisijas priekšsēdētāju, gan apsprieda esošo uzņēmējdarbības situāciju, koncentrējoties uz to, kas būtu jāuzlabo un jāpilnveido.

4.lpp. Eiro nāk. Iepazīsti eiro un tā nacionālās īpatnības

Eiro Latvijai tuvojas straujiem soļiem. Kā ar katru jaundzimušo, būs jāiemācās ar to apieties. Taču aptaujas rāda, ka 60% Latvijas iedzīvotāju nekad nav turējuši rokās Eiropas kopējo naudaszīmi. Kā neuzķerties uz viltojumiem un orientēties plašajā eiro klāstā, ventspilniekiem šonedēļ stāstīja Latvijas Bankas eksperti.

5.-6.lpp. TV Programma

7.lpp.Ventiņi ārzemēs. Atbalsts latviešiem

Ekonomikas ministrijas izstrādātā reemigrācijas atbalsta plāna mērķis ir palīdzēt tiem latviešiem, kuri apsver iespēju vai jau ir izlēmuši atgriezties Latvijā, lai strādātu vai dibinātu savu uzņēmumu, vai arī vēlas dibināt biznesa saiknes ar Latviju. Plāns apvieno astoņus rīcības virzienus.

Atbalsts latviešiem

Ekonomikas ministrijas izstrādātā reemigrācijas atbalsta plāna mērķis ir palīdzēt tiem latviešiem, kuri apsver iespēju vai jau ir izlēmuši atgriezties Latvijā, lai strādātu vai dibinātu savu uzņēmumu, vai arī vēlas dibināt biznesa saiknes ar Latviju. Plāns apvieno astoņus rīcības virzienus.

Problēma nav politikā vai ekonomikā

«Latvijas problēma ir tajā, ka samierināmies ar to, kas mums ir un kas esam, tā vietā, lai celtos, ietu un cīnītos par sevi, savu ģimeni, par to, ko mēs gribam,» uzskata ventspilnieks Nauris Langbergs, kas šobrīd dzīvo Kanādā, Edmontonā.

8.lpp. Sports. Autokrosisti noslēdz vasaras sezonu

Noslēgušās SK Krauķi vasaras sezonas kausa izcīņas sacensības amatieru autokrosā. Tajās par čempionu populārākajā klasē – priekšpiedziņas brīvajā – kļuva Edgars Grieze (Usma), Six Free klasē uzvaras laurus plūca Gints Bārzdainis (Ventspils), dāmu – Monta Beierbaha (Brocēni), bet Open klasē labākais bija Normunds Skribis (Engure).

Mūsējiem godalgas pankrationa čempionātā

Rīgā jau trešo gadu pēc kārtas notika Baltijas atklātais čempionāts pankrationā (cīņas sporta veids), kurā ļoti sekmīgi startēja arī Ventspils kikboksa leģiona (VKL) sportisti, pavisam kopā izcīnot sešas medaļas.

9.lpp. Intervija. Jebkuras augstskolas centrā ir students

Lai gan ziņa par to, ka Ventspils Augstskolā ievēlēts jauns rektors, tapa zināma jau 28. augustā, bija jāgaida, līdz Ministru kabinets savā dienaskārtībā iekļaus arī oficiālu fizikas zinātņu doktores GITAS RĒVALDES apstiprināšu, kas ļautu pilntiesīgi sēsties vadības krēslā. Šāds lēmums tika pieņemts 8. oktobrī, un nu Rēvalde jau ir uzsākusi savas darba gaitas, kā arī aktīvi gatavojas uzstādīto mērķu sasniegšanai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: