Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Jubilejā uzvirmo atmiņas

Šodien un rīt Ventspils 1. pamatskola dzīvo rosīgā svētku noskaņā – audzēkņi, pedagogi un absolventi svin savas skolas 90. dzimšanas dienu.

Ventspilī likvidē narkotiku točku

Ventspils policija Pārventā atklājusi narkotiku realizēšanas vietu, konfiscēti 42 iepakojumi ar īpaši bīstamām narkotikām – heroīnu.

2.lpp. Viedoklis: «Kauns», laikraksta Ventas Balss galvenās redaktores vietniece Līga Gabrāne.

«Latvijā un īpaši arī Ventspilī ir paveikti, manuprāt, fantastiski darbi ar kosmosu saistītu zinātņu jomā. Mums ir savs satelīts Venta-1, mums ir savs Kosmosa datu apstrādes centrs, nerunājot par pašiem Irbenes radioteleskopiem, kuros ir ieguldīts daudz pūļu, lai tie darbotos (PSRS atstātais mantojums bija vēl jālabo un jāatdzīvina). Izmantojot Irbenes infrastruktūru, tiek veikti pētījumi, ir izveidota satelītehnoloģiju mācību programma Ventspils Augstskolā, piesaistīti speciālisti. Daudz kas no tā agrāk pat sapņos nebūtu rādījies. Taču tagad kārtējo reizi ieceres, projekti un jomas attīstība kopumā ir apdraudēta.»

3.lpp.

Talsu slimnīca svin spāru svētkus

Ventspils pašvaldības un slimnīcas vadība šonedēļ devās uz Talsiem, lai svinētu jaunās slimnīcas ēkas spāru svētkus.

Ministrija nedod iespēju pelnīt

Kārtējais Reformu partijas vadītās ministrijas misēklis liek kāju priekšā zinātniekiem un uzņēmējiem. Par sadarbību ar Eiropas Kosmosa aģentūru atbildīgā Izglītības ministrija nav paredzējusi nākamā gada budžetā naudu dalības maksai. Apdraudēti arī vairāki Ventspils Augstskolas projekti.

4.lpp.

Mūzikas skaņas bīstamās telpās

Finanšu ministrija piedāvā Ventspils Mūzikas vidusskolas vadībai pagarināt avārijas stāvoklī esošu telpu nomas līgumu. Pilsētas pašvaldība vēlas atgādināt valdībai, ka valsts mācību iestāde atrodas telpās, kurās ir bīstami organizēt nodarbības.

Ģimnāzijā viesojas muzikāli skolotāji

1. ģimnāzijā šobrīd viesojas programmas Comenius projektā Dzīves kultūra iegūti draugi – skolotāji no Alpen-Adrijas ģimnāzijas. Šodien un rīt ventspilniekiem ir iespēja dzirdēt viņu muzikālo sniegumu.

Mazie skolēni putru ēd labprāt

«Strebi stipru pupu putru, tad tu būsi stiprs,» ar šādiem vārdiem folkloras pedagoģe Ināra Salava, pārtapusi dzirnavu saimniecē pelē, stāvot Piejūras brīvdabas muzeja ieejas durvīs, aicināja 4. vidusskolas sākumskolas skolēnus uz Putras dienu.

5.-6.lpp. TV programma

7.lpp.

Karjeras diena pulcē jauniešus

Karjeras dienā Ventspils Tehnikumā pulcējās kupls skaits apmeklētāju. Visvairāk jauniešu drūzmējās pie ēdināšanas pakalpojuma sniedzēju radošās darbnīcas. Taču daudzi vēlējās iemēģināt roku arī metināšanā. Jaunieši atzīst, ka šādi pasākumi palīdz nākotnes profesijas izvēlē.

Smaka izdzen bērnus no skolas

Pirmdien Ventspils 3. vidusskolā nenotika viena daļa stundu. Veicot remontdarbus siltummezglā, no pagraba visos skolas stāvos sāka izplatīties spēcīga sērūdeņraža smaka.

8.lpp. Sports. Volejbolisti debitēs Nacionālajā līgā

Šīs nedēļas nogalē sāksies Latvijas Nacionālās volejbola līgas čempionāts, kas ir otrais spēcīgākais klubu čempionāts valstī – aiz Schenker līgas. Šogad šajā līmenī savus spēkus izmēģinās arī VK Ventspils volejbolisti, kas aizvadītajā sezonā kļuva par 1. līgas čempioniem.

Plānos Eiropa un pasaule

Pagājušā BMX sezona bijusi īpaša sporta skolas Spars braucējiem, jo viņi ne tikai ļoti atzinīgi startējuši Latvijas un Baltijas līmenī, bet arī sekmīgi piedalījušies pilnīgi visos Eiropas čempionāta posmos, tādējādi atverot jaunu lappusi Ventspils BMX vēsturē.

9.lpp. Intervija. Ilga:Suitu sievas nav soģi

Ilga Leimane dzīvo Alsungā jeb dižajos suitos, bet tā saucamajos maģajos suitos, Jūrkalnē, vada etnogrāfisko ansambli. Viņa ir galvenā arī Alsungas suitu sievu pulkā. Lai arī šodien suitu zeme ir sadalīta – Jūrkalne pievienota Ventspils novadam, bet Gudenieki un Basi – Kuldīgai, vien Alsunga ir pati par sevi –, tomēr vēsturiski, emocionāli un it īpaši folklorā tā palikusi vienota.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: