1. oktobrī Eiropas Padomē Strasbūrā tika atklāta izstāde par Eiropas industriālo mantojumu, kur var apskatīt Latvijas fotokolāžu ar skaistāko bāku attēliem, tostarp arī Ventspils brīvostas pārvaldībā esošās trīs bākas – Akmeņraga, Užavas un Ovišu bāka.

Pēdējās desmitgadēs Eiropas valstīs augusi informētība un izpratne par nepieciešamību saglabāt industriālās vēstures liecības, un Latvijas industriālie pieminekļi radījuši interesi arī starptautiskā mērogā.

Gar Latvijas jūras krastu vienotā sistēmā darbojas deviņpadsmit bākas, no kurām sešas - Liepājas, Mērsraga, Užavas, Akmeņraga, Papes un Ovišu - ierindotas valsts nozīmes industriālā mantojuma sarakstā.

Izstādes atklāšanā piedalījās Latvijas vēstniece Eiropas Padomē Aiga Liepiņa un Latvijas delegācija Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā.

Latvijas stendu "Bākas Latvijā" izstādē nodrošināja Latvijas pārstāvniecība Eiropas Padomē sadarbībā ar Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekciju, Latvijas Industriālā mantojuma fondu un mākslinieku Visvaldi Asari.

Ekspozīcija tika atklāta Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas rudens sesijas laikā, un tā Eiropas Padomē būs skatāma nedēļu. Pēc tam to paredzēts eksponēt arī citviet Strasbūrā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: