Trešdien Rīgas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē notiks Ekoskolu apbalvošanas pasākums.

Pēc Ekoskolu žūrijas izvērtējuma noskaidrojies, ka šogad starptautisko Ekoskolu statusu un Zaļā Karoga balvu par īpašiem panākumiem ilgtspējīgas attīstības, vides izglītības un vides aizsardzības veicināšanā iegūs 91 Latvijas izglītības iestāde, tostarp arī divas Ventspils izglītības iestādes - Ventspils 1. pamatskola un Ventspils 4. vidusskola.

 

Zaļais karogs Ventspils 4. vidusskolā tiks pacelts 3. oktobrī plkst. 13.15, bet Ventspils 1. pamatskolā – 4. oktobrī plkst. 9.00.

 

Iepriekšējā mācību gadā Zaļais karogs plīvoja 75 izglītības iestādēs Latvijā.

 

Ekoskolu programma ir viena no Pasaules Vides izglītības fonda īstenotajām programmām. Programmas pamatā ir vienkāršas un brīvi piemērojamas, bet tai pat laikā efektīvas vides pārvaldes sistēmas izveide skolā. Šī programma veicina izpratni par apkārtējo vidi, saistot to ar daudziem mācību priekšmetiem, veido attieksmi un vērtības, interesi par vidi un līdz ar to arī vēlmi rīkoties, procesā iekļaujot ne tikai skolas dzīvē iesaistītos, bet arī apkārtējo sabiedrību.

 

Ekoskolu programmas simbols, atpazīstamākais elements – Zaļā Karoga balva. Pašlaik Ekoskolu programmā visā pasaulē ir iesaistītas vairāk kā 40 000 skolas un pirmsskolas izglītības iestādes.

 

Ekoskolu skaits strauji pieaug, aptverot visu izglītības sistēmas ciklu no pirmsskolas izglītības iestādēm līdz pat augstskolām.

 

Savukārt 29 izglītības iestādes iegūs Latvijas Ekoskolas nosaukumu un diplomu, kas ir nacionāla līmeņa balva izglītības iestādēm, kuras ir ceļā uz Zaļo karogu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: