Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Eiro ieviesīs uz veikalnieku rēķina

Saeimā šobrīd notiek aktīvs darbs, lai pielāgotu likumus Latvijai, kuras valūta, sākot no nākamā gada, būs eiro. Likumdevēji un lēmēji rosās, bet veikalnieki un tirgotāji eiro ieviešanu gaida ar lielām bažām. Lauku veikaliņiem nākamā gada pirmās divas nedēļas solās būt īpaši smagas. Tie padarīti par savdabīgiem naudas maiņas punktiem.

Aizvadītas trešās Lūgšanu brokastis

«Mēs, dažādu kristīgo konfesiju mācītāji, Ventspilī regulāri tiekamies, un mūsu mērķis ir aicināt pilsētas un novada ļaudis un vadītājus domāt arī par garīgām vērtībām. Līdztekus citiem garīgajiem pasākumiem reizi gadā organizējam Ventspilī Lūgšanu brokastis,» stāsta mācītājs Ojārs Incenbergs.

2.lpp. Viedoklis: «Dziesmiņa par prieku rudenī», laikraksta Ventas Balss žurnāliste Ilona Kursīte

«Tik ātri un tā pēkšņi ar ilgstošām lietusgāzēm atnācis rudens. Bija, bija vasara, pat septembra vidū, bet nu pienācis rudens ar rudenīgām darīšanām. Starp citu, daudzi jau pamanījuši, ka no zemes viena pēc otras spraucas sēņu cepurītes. Vēl pirms tam mežs bija tukšs, tik tukšs, ka nevienas, pat ne vecas suņu sēnes, bet tagad – spēj tik griezt.»

3.lpp.

Rudens lietavas applūdina ielas

Pirmo lietusgāžu eksāmenu neizturēja nupat svaigi rekonstruētais Inženieru ielas posms iepretī pilsētas slimnīcai. Tikmēr iedzīvotāji tiek aicināti uzcītīgāk apsekot savus grāvjus.

Globuss atgriezīsies Bērnu pilsētiņā

Vairāki Ventas Balss lasītāji pamanījuši un uztraukušies par Bērnu pilsētiņas iecienītā objekta – globusa – pazušanas no ierastās atrašanās vietas – netālu no parka centrālās ieejas.

Attīsta IKT nozari Ventspilī

Iedzīvotājiem būs vairāk labāk apmaksātu darba vietu, uzņēmēji Ventspilī varēs veiksmīgāk attīstīties. Tādi būs galvenie ieguvumi no Ventspils informācijas un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) nozares attīstības stratēģijas izstrādes, kas paredzēta no 2014. līdz 2020. gadam.

 

4.lpp. Politika. Valdība ignorē reģionālās slimnīcas

Kultūras ministri, kas atļāvās konfliktēt ar Operas vadītāju, Ministru prezidents atlaida, savukārt veselības ministri, kas ignorē Latvijas reģionālo slimnīcu vajadzības, pieļauj nesamērīgu atbalstu privātajām klīnikām un pat nepilda ministrijai ar likumu uzliktos pienākumus, saudzē.

5.lpp. Kultūra. Grupa, kas nedzied saldās balādes

Pirms diviem gadiem bariņš studentu satikās un sāka muzicēt augstskolas dienesta viesnīcas septītajā stāvā, no kā radās arī grupas nosaukums The Seventh Floor. Daudz kas piedzīvots, taču mērķis ierakstīt albumu sasniegts – Away From Home ir ieraudzījis dienasgaismu.

Domas raisās, kad rokas aizņemtas

Dzejas dienas jau pietuvojušās izskaņai, bet šajā laikā dzejai ir liela diena un dažāda vecuma dzejnieki sarosās, jo tie ir arī viņu svētki. Dace Frīdenberga arī ir literāte, kas jau bērnībā izvēlējusies iet pa literatūras ceļu, kurš arī diendienā, strādājot Pārventas bibliotēkā, ierauj viņu savā virpulī.

6.lpp. Sports. Autokrosa amatieri spēkojās Ugālē

Ugālē notika SK Krauķi vasaras sezonas piektā posma kausa izcīņas sacensības amatieru autokrosā, kurās uz starta visās ieskaites klasēs stājās vairāk nekā 20 braucēju.

Trešo reizi par Zelta roku

Šīs nedēļas nogalē Grobiņā norisināsies atjaunotais basketbolaturnīrs Zelta roka, kurā iepriekšējos divos gados triumfēja Baltijas Ekspreša basketbolisti. Šogad šo panākumu sēriju centīsies turpināt cita Ventspils komanda – ZKGrifs.

Orientieristi noskaidroja labākos

Neskatoties uz īsti rudenīgajiem laika apstākļiem un nerimstošo lietu, kas ievērojami ietekmēja gan dalībnieku skaitu, gan arī sacīkšu norisi, Ventspilī tika pielikts punkts šīs sezonas orientēšanās sacensību seriālam Azimuts 2013.

7.lpp. Mājokļa uzturēšana.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: