21. septembrī Latvijā, Lietuvā un Igaunijā notiks Kosmosa diena. Latvijā galvenā aktivitāte notiks Cēsīs, bet dažādi pasākumi paredzēti arī Ventspilī.

19. un 20. septembrī visi seansi planetārijā un observatorijā jau ir rezervēti, jo notiks seansi un interaktīvās spēles skolēniem no visas Latvijas, plānots, ka pasākumu apmeklēs vairāk kā 500 viesu.

 

Ventspilniekiem piektdien plkst. 14.00 paredzēti dažādi ar kosmosa tēmu saistīti pasākumi un izstādes Jaunrades namā. Pagalmā strādās dažādas radošās darbnīcas un studijas, kur viesi varēs izgatavot un laist gaisā kosmiskus objektus, būs iespēja nofotografēties ar „draugiem no kosmosa”, strādās kosmisko tērpu darbnīca, notiks modes skate, kosmisko deju priekšnesumi, tehniskā modelēšana, logu apgleznošana.

 

Sestdien, 21. septembrī, Jaunrades nams pieslēgsies speciāli izveidotai „SpaceFestivalTV”. Foajē uz lielā ekrāna varēs vērot izglītojošus video par kosmosa apgūšanas tēmu, video pamācības, kā veidot gaisa un ūdens raķetes un citus videomateriālus. No plkst. 12.00 līdz 16.00 notiks speciālie seansi planetārijā un observatorijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: